Výpověď ve zkušební době, těhotná na neschopence

rebelka007
21. čer 2017

Ahoj chci se zeptat jestli když jsem ve zkušební době můžou me vyhodit,když jsem těhotná na neschopence? Popr díky za odpověď.

luciebx
21. čer 2017

oni ti ukonci pracovni pomer jak ti skonci zkusebka..

tulikiss
21. čer 2017

@rebelka007 ano muzou, prvnich 14 dni kdy plati neschopenku ne, ale pak ano.

rebelka007
autor
21. čer 2017

Holky díky za odpověď a ještě nevíte co mám teď dělat?Asi na Pracak

nevesta2708
21. čer 2017

@rebelka007 měla jsem to uplne stejne 🙂 na pracak nee, zustavas normalne na neschopence u kdyz ti ukonci smlouvu az do konce tehu. Volala jsem na pracak a co by s tebou delali, kdyz jsi prace neschopna :D? Takze az porodis, tak si muzes teprve zazadat o rodicovsky prispevek 🙂 kdyztak holky me opravi jestli se v necem pletu.. ale takhle to mam ja 🙂

rebelka007
autor
21. čer 2017

Takže to není tak zlý ze jo já tady brečim jak malý dítě co budu dělat.

tulikiss
21. čer 2017

@rebelka007 normalne zustanes na neschopence do konce sestinedeli a pak si pozadas o rodicak.

rebelka007
autor
21. čer 2017

A ještě poslední otázka lístek na peníze mám dávat komu.

nevesta2708
21. čer 2017

@rebelka007 já lístky posílám poslednímu zaměstnavateli u když ti ukončili smlouvu 🙂 oni to pak pošlou na OSSZ. A nebreč... sice jsem taky kolikrát brečela protože ta nemocenská je almužna, ale zdravé mimčo je nejvíc!

nevesta2708
21. čer 2017

@tulikiss takže se automaticky zůstává na neschopence do konce šestinedělí? a až pak si můžu zažádat o rodičák??

rebelka007
autor
21. čer 2017

Holky moc děkuji za pomoc jste zlatý 😘

klirinka1
22. čer 2017

Ahoj holky, mám podobný problém. 1.6. jsem nastoupila do nové práce s tím, že oni si mě vyhlídli a domluvili jsme se na podmínkách. Dala jsem tedy v min. práci výpověď a šla jsem sem. Zkušební dobu mam 2 měsíce. Ale zjistila jsem, že jsem těhotná.
Postupně tady zjišťuju, že firma má špatnou platební morálku a dluží kam se podívá (na dostupných místech jsem firmu před nástupem prověřovala a nic negativního jsem nenašla)...A další problém je, že mě skoro nevyužijí. Nechápu, proč mě chtěli, ale dělám tu minimum. Takže, pokud byste někdo věděl odpovědi, se ptám:
Co se stane, pokud zaměstnavatel neodvádí, co má (soc. a zdrav. pojištění) za zaměstnance - dotkne se to nějak zaměstnance? Může to pojišťovna vymáhat nějak po mně?
A jaké jsou náklady na zaměstnankyni na neschopence a následně na mateřské pro zaměstnavatele? Přemýšlím, že kdyby se mě chtěli po zkušebce zbavit, že bych se s nima domluvila, zda by si mě tu papírově nechali a já odešla hned na rizikový...abych měla mateřskou a ne pak po porodu rovnou rodičovskou...
Díky, pokud ten můj sloh někdo bude číst a odpoví 🙂

dolve
22. čer 2017

@klirinka1 Můžu odpovědět na část tvého dotazu, možná na zbytek bude znát odpověď někdo další. Pokud za tebe zaměstnavatel neodvádí, určitě si schovávej vše od zaměstnavatele, abys mohla popř. dokázat, že ty si byla v dobré víře, že za tebe všechno platili tj. výplatnice apod. tebe by to popotahovat neměli, je to průs*er zaměstnavatele, ten měl odvádět.

klirinka1
22. čer 2017

@dolve diky moc...tady se bohuzel ale vyplatnice nedockam..ale zkusim si ji vydupat.

blahova_andrea
22. čer 2017

holky, ta neschopenka automatická není. ta závisí vždy na lékaři, diagnoze, ne všichni jsou tomu nakloněni. ale všeobecně je to prostě o dohodě mezi vámi a vaším gynekologem 😉

blahova_andrea
22. čer 2017

@klirinka1 nepotřebuješ přímo výplatnici, stačí ti pracovní smlouva. vem ji, zajdi na pojišťovnu a poptej se, že jsi ke dni xy nastoupila k zaměstnavateli yx a zda tě nahlásil a odvádí za tebe. já si to takto kontrolovala při každé změně, zda mi tam nevznikají někde dluhy. samozřejmě je to průšvih zaměstnavatele, vymáhat to budou po něm, protože ty jsi byla zaměstnaná a odvádět měl on.

rebelka007
autor
2. črc 2017

Holky díky moc za pomoc

rebelka007
autor
2. črc 2017

@nevesta2708
ahoj prosím Tě můžu se Tě zeptat ještě na něco kam mám nosit lístky na kč a jak to je se zdravot.pojištěním kdo ho za mě platí

blahova_andrea
3. črc 2017

@rebelka007 lístky nos dál poslednímu zaměstnavateli, pojištění hrazené máš

rebelka007
autor
4. črc 2017

super diky

vrabcak0007
14. črc 2017

Ahoj děvčata...mám otázečku. Jsem ve zkušební době a chci tam skončit. Momentálně jsem ale do úterý na paragrafu. Nejvíc by se mi to hodilo ukončit tím úterkem. Když jim to oznámím teď, můžou mi to oni skončit už teď nebo až s koncem paragrafu? Děkuju moc