dostala jsem výpověď ve zkušební době 2.3,ale neschopenku od 1.3,ale vystavenou od 4.3 jak mám postupovat dál?? jsem v ochranné lhůtě? a jestli mi zaměstanec nezaplatí 2.3 co jsem byla ještě v práci kam se mám obrátit? je placena zdravotní pojišťovna?? děkuji za odpověď
Za prvé to není výpověď, ale zrušení ve zkušební době a zrušení je platné, protože bylo doručeno před tím, než vás uznali práce neschopnou, i když to bylo zpětně. Žádná ochranná lhůta tady není.
Taky trochu nerozumím tomu, jak vás mohl doktor uznat práce neschopnou od 1.3., když jste ještě toho 2.3. byla v práci???
Ano, jste v ochranné lhůtě (trvá 7 dní od skončení prac pomeru), ale jelikož už netrvá pracovní poměr, bude vám dávky vyplácet až správa sociálního zabezpečení, tzn. až od 22. dne trvání pracovní neschopnosti dostanete nějaké peníze.
předpokládám že v současné době jsi vedena na Úřadu práce, tak je nejlepší se poradit tam 😉 ale dle mého pracovní poměr skončil 2.3. Že jsi od 4.3. nemocná už nemá s tvým bývalým zaměstnavatelem nic společného ☹