Výpověď ve výpovědní lhůtě v neschopnosti. Můžou mě vyhodit?

annoonniimm
9. únor 2022

Dobrý den, chci se zeptat jak to je ,když jsem byla ve služební době musela jsem na operaci jsem doma druhý měsíc a jsem pořád na neschopence můžou mě vyhodit když jsem na neschopence? Nebo to neplatí když jsem ve zkušební době. Děkuji

mimi1004
9. únor 2022

Nevím, jak během neschopenky, ale můžou tě propustit hned po jejím ukončení, protože zkušebka se o neschopenku prodlužuje.

annoonniimm
autor
9. únor 2022

@annoonniimm ještě dodám že po té operaci jsem hned otěhotněla

jitkacv
9. únor 2022

@annoonniimm ve zkušební době tě můžou propustit po 14 dní nemoci i když jsi těhotná.

annoonniimm
autor
9. únor 2022

@jitkacv a mám nárok na nějaké peníze? Na pracák mě nevezmou když jsem na neschopence ne?

jitkacv
9. únor 2022

@annoonniimm kdyby tě propustili tak ti poběží neschopenka dokud ti jí lékař neukončí. Na úp se můžeš případně zaregistrovat po ukončení neschopenky.

martulka88
9. únor 2022

Přesně jak píše @jitkacv . Ikdyž ti ukončí poměr, tak můžeš dále být na PN. Avšak jakmile ji ukončíš, buďto musíš najít novou práci nebo ÚP.
@annoonniimm A nárok na peníze jak? jako odstupné?

drep
9. únor 2022

Já bych jen podotkla, že pokud nemáš platnou pracovní smlouvu, tak už nejsi posuzovaná ve vztahu ke konkrétní profesi, ale jako uchazeč o zaměstnání a tam pokud jsi schopná dojít na úřad na pohovor, tak se PN má ukončit.

annoonniimm
autor
9. únor 2022

@martulka88 nene měla jsem na mysli jestli se můžu někam obrátit jako je třeba UP nebo třeba ta neschopenka jestli poběží dál. Jinak moc děkuji za odpovědi vůbec jsem si nevěděla rady

martulka88
9. únor 2022

@annoonniimm Jinak ještě k tomu těhotenství - to, že jsi otěhotněla neznamená, že budeš do porodu na PN - pokud tvé tělo nebrání práci, můžeš dělat i v době těhotenství. Jinak podporu od ÚP dostaneš, pokud máš dostatečně odpracované. Jinak dávky, pokud budeš na PN, tak ti budou chodit tak dlouho, dokud na ni budeš.

kakba
9. únor 2022

@annoonniimm mas problemy, ze musis byt na neschopence? Jinak nechapu, proc nejdes normalne do prace. Tim by si mela aspon moznost mit materskou jestli jsi na zacatku a nikdy nepracovala. Tehotenstvi neni nemoc. Nezlob se.

annoonniimm
autor
9. únor 2022

@kakba pardón jsem po operaci nádoru a mám jizvu přes celé břicho kvůli těhotenství a rostoucímu břichu hrozí prasknutí jizvy takže jsem doma na rizikovém a střídavě jsem na pozorování v nemocnici a nejspíš to tak bude do porodu pokud to dopadne dobře. Takže proto..

kakba
9. únor 2022

Tak to maa napsat hnedka a predesla by si temto dotazum. Talze to zajiste chapes. At je brzo lip.