Výpověď při DPP, nárok na podporu. Časem i nárok na PPM nebo nikoliv?

lalolita
25. kvě 2021

Zdravím holky,
V současné práci jsem necelé dva roky. Nepočítám, výpadky loni ošetřovne loni z důvodu zavření školek, pak v létě neschopenka a na podzim taktéž skrz Covid.
Nicméně v k věci. Mám jet 16.6. na firemní akci,na kterou nechci jet, už hlavně z důvodu,že nemá kdo hlídat děti odpoledne.( Akce od 9h do cca 20-21h) a z důvodu toho,že už psychicky jsem z téhle práce vyhořelá. Mam smlouvu DPP,ale myslím si,že s vedoucí už se nedohodnu,že nemůžu jet,takže si myslím,že mě čeká výpověď. Výpovědní lhůta bude dva měsíce. Nicméně vztahuje se na mě ochranná lhůta, ohledně PPM,kdybych letos třeba chtěla nastoupit na mateřskou? Nebo nikoliv a vztahuje se na mě pouze nárok RP ?
Ikdyz jsem na DPP,mám ve smlouvě uvedeno 20h/ týdně,ale dělám 35h , někdy i vice. Výplatu mám jak kdy,někdy do 10tis,někdy nad 10tis. Platí za mě vůbec firma sociální a zdravotní? Na netu jsem se snažila něco vyčíst,avšak moc tomu nerozumím. Díky za rady.

lachtanice86
25. kvě 2021

@lalolita u DPP neni výpověď 2mesice ne? Navic s nárokem na ppm u dpp, zvlášť když někdy máš vic jak 10tisic a někdy ne, to bude dost na knop. A odvody za tebe platí firma jen když máš v mesici výplatu vic jak 10tisic

j.a.n.i
25. kvě 2021

@lalolita Z DPP ochranná lhůta neplyne. A výpověď u ní není 2 měsíce, ale 15 dnů a je možné ji dát bez uvedení důvodu.