Výpověď. Poradíte, prosím?

11. srp 2024

Ahoj, mám tu prosím někoho kdo by mi poradil.. Jsem zaměstnaná na dobu neurčitou,v říjnu to budou 2 roky v té práci. Momentálně jsem v PN,kvůli operaci,ale za chvíli už budu uschopnena a zaměstnavatel se rozhodl,že už mě v práci nechce na hlavní poměr a nejraději by byl kdybych u něj dělala na černo a byla na pracovním úřadě. To jsem striktně odmítla. Jak mám teď postupovat,abych z toho vyšla dobre? Absolutně jsem toto jeho jednání nečekala. Moc děkuji

fyii
11. srp 2024

nedelej nic..pokud to on chce dat vypoved musi pro nadbytecnost a to mas narok na odstupne- 2 platy nebo dle kolektivni smlouvy. Na cerno urcite ne, pac se ti nebude nic nikam pocitat. Urad prace te jen tak doma nenecha, bude chtit videt aktivitu, ze si neco hledas, eventualne te bude posilat na pohovory. Pokud mas takovyho zamestnavatele, asi bych se porozhlidla jinda a zcela legalne se nechat zamestnat. On se muze rozhodnout jak chce, ale legalne ti muze dat vypoved jen pto nadbytecnost, za nemoc nikdo nemuze at se mu to nemusi libit sebevic..

autor
11. srp 2024

@fyii Mockrát Vám děkuji,také jsem mu řekla,že v zadne případě u něj delat na černo nebudu.