Výpověď dohodou za strany zaměstnavatele a nemocenská. Poradíte, prosím?

markii30
29. pro 2020

Dobrý den, může prosím někdo poradit 🙂 . Jsem na nemocenské od 1.9. skrz krční páteř s kterou mám velké problémy do toho jsem ve 3.měsíci těhotenství od zítřka si mě paní doktorka převede s nemocenskou k sobě na gynekologii . Dneska mi došel papír od zaměstnavatele s rozvázání pracovního poměru ve zkušební době ( ve zkušební době jsem již nebyla pracovala jsem tam od 20.1.2020 psáno je že pracovní poměr zkonči k 31.12. poslala mi jen jeden papír kde je její podpis a razítko a mám tam dát můj podpis neměla by poslat 2 papíry s tím že ji jeden musím podepsaný vrátit zpátky? Nevím jak se teď mám zachovat jak to bude dále z nemocenskou ? Nemůže prosím někdo poradit moc děkuji za jakoukoli zkušenost 🌺

madamas
29. pro 2020

@markii30 podle mě to na vás zkouší. Pokud nejste ve zkušební době a jste na nemocenské tak vás nemůže propustit. Nic nepodepisujte a kontaktujte zaměstnavatele co to má znamenat. Nejspíš se vás snaží zbavit a spoléhá na to že to nebudete řešit a prostě podepíšete.

elencze
29. pro 2020

rozhodně nepodepisovat, jako těhotnou vás může vyhodit jen pro obzvlášť hrubé porušení pracovních povinností, navíc ne na nemocenské. Pokud navíc v papíru uvádí nepravdivé údaje, není vůbec co řešit. Asi bych odepsala, že s ukončením pracovního poměru dohodou nesouhlasím, nadále zůstávám v pracovní neschopnosti a případné další věci bude řešit můj právník. Jen mě ještě napadá, jestli nejde o ukončení pracovního poměru na dobu určitou.

markii30
autor
29. pro 2020

@elencze pracovní poměr mám do 20.1.2021 to by mi určitě neprodloužila ,ale snad je nějaká ochranná lhůta v nemocenské zkusím zavolat na inspektorát práce . Vůbec ale nechápu že poslala jen jeden papír výpovědi a zápočtovy list to si ten druhý papír který bych ji když už měla tedy poslat zpátky podepsala sama . Nevím jak je to s tou zkušební dobou jelikož jsem nastoupila 20.1. a pak jsem kvůli dětem chtě nechce musela na ošetřovně které trvala od 11.3. do 30.6. a pak nemocenská od 30.9. nevím zda se tam zkušební doba neprodlužovala v tom se bohužel vůbec nevyznám .

tulikiss
29. pro 2020

zkusebka se vzdy prodluzuje o dobu PN a Ocr, ale pokud byla tedy 3mesicni tak ta uz ubehla.

markii30
autor
29. pro 2020

@markii30 pardon ne od 30.9 ale od 30.8 .

teruteru
29. pro 2020

Nespletli se a neposlali spatne lejstro? Ze chteli poslat oznameni o neprodlouzeni PP? Tam se na neschopenku neprihlizi.

tulikiss
29. pro 2020

v tom pripade nejde o zadnou chybu ale o regulerni ukonceni pracovniho pomeru ve zkusebni dobe . pracovala jsi jen 82 dnu(bez dob PN a Ocr), takze se do limitu vlezou.

syslounek
29. pro 2020

Vyplácení nemocenské potom záleží na délce sociálních odvodů, jestli jste pracovala někde předtím, tak vám nemocenská bude dál vyplácena, dokud ji doktor neukončí.

markii30
autor
29. pro 2020

@tulikiss aha tak to asi špatně počítám vychází mi to od 21.1. - 10.3. a od 1.7.-29.8. 108 dní nebo se tam neco nepocita ? Děkuji

markii30
autor
29. pro 2020

@syslounek předtím jsem byla na rodičovské dovolené lze prosím někde zjistit jak dlouho budu moci být na nemocenské nevíte prosím?

amazonkajanik
29. pro 2020

@markii30 na nemocenské můžeš být do porodu a peníze ti půjdou dle posledního příjmu. Jen lístek na peníze budeš odevzdávat sama a ne zaměstnavatel. Já měla PN od 1.11. a smlouva mi končila 30.10. Na ppm jsem neměla nárok,tak mě nechali tu dobu na PN a pak jsem přešla na rodičák

lachtanice86
Autor odpověď smazal
Zobraz
syslounek
29. pro 2020

Jak je to po návratu z rodičovské nevím, ale asi jak říkají holky výš. Případně si to ověřit na správě sociálního zabezpečení.

markii30
autor
29. pro 2020

@amazonkajanik děkuji za odpověď , takže na UP tedy nemusím? Když mi skončil pracovní poměr ale v nemocenské pokračuje

tulikiss
29. pro 2020

@markii30 tak jeste jednou.. leden 11 dni, unor 29, brezen 10, cervenec 31 a srpen 29... co to ten mobil predtim spocital.... 😀 jestli tam nebyla zadna dovolena, nebo jine volno tak to asi je vic nez 3 mesice. ale ono taky zalezi jak dlouhou zkusebni dobu mas. jestli ty tri mesice, tak by se to melo vlest. stejne mi prijde divne ze by zamestnavatel poslal ukonceni ve zkusebce, kdyz na to nema narok, protoze to je pak snadno napadnutelne.

amazonkajanik
29. pro 2020

@markii30 nene,v podstatě jsi pořád jakoby pod zaměstnavatelem,i když tam už smluvně nejsi. Teda tak jsem to měla já a když mi končila PN,tak ten červený lístek (dnes je vlastně e-neschopenka)jsem dávala zaměstnavateli,ten účetní a ta to zakoncovala,ale na ossz o tom stejně už věděli. Ony mi ženský na ossz dost pomáhali s tím,co a jak

drakenn
29. pro 2020

A to jste měla smlouvu na neurčito nebo jen do toho 31.12.? Pokud jen do 31.12. tak smlouva skončila, vy pokračujete v nemocenské do porodu .

gramar
29. pro 2020

@tulikiss Ale i jako těhotná můžeš dostat výpověď ve zkušební lhůtě... Za určitých okolností můžeš dostat výpověď i při neschopence a zvláště ve zkušebce...
@markii30 Můžeš zůstat do porodu na PN, pokud ti to napíše lékař, ale jestli jsi byla předtím na rodičáku, pak jsi odpravovala jen tu dobu co tu uvádíš, tak ti nárok na PPM nevznikne, budeš brát rovnou rodičák dnem porodu.

tulikiss
30. pro 2020

@gramar a ja nekde tvrdim ze ne? jen se tu pocitalo jestli ve zkusebce je nebo neni, to je to zasadni.

gramar
30. pro 2020

@tulikiss Překlik při označování ;)