Výpověď během zkušební doby v pracovní neschopnosti

luciez95
24. bře 2019

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je možné dostat výpověď během pracovní neschopnosti, když jsem ve zkušební době?
Měsíc a pár týdnů po nástupu do nového zaměstnání jsem zjistila, že jsem těhotná. Doktor mi napsal ale neschopenku, jelikož jsem dříve již dvakrát potratila.
Teď jsem ale zjistila, že mě chtějí vyhodit, můžou to udělat?

lenoulinkaa
24. bře 2019

@luciez95 ve zkušební době po vyplacení náhrady za nemoc se s tebou můžou rozloučit.

leniczka23
24. bře 2019

@luciez95 ano muzou to udelat. Ve zkusebni dobe kdykoliv..

lucifux
24. bře 2019

Můžou, a vzhledem k tomu, že je dneska spoustu práce a málo lidí, tak si tě tam nenechají. Nevím kde pracuješ, ale ukrajinců a vietnamců co čekají na každé volné místo je spoustu. A kord když si ve zkušebce. To tě nahradí jedna dvě..

ellnionek
25. bře 2019

Měla sem to samé zaměstnavateli jsem řekla že čekám miminko a vyhodil mě ale neváhala jsem a šla jsem si zjistit jak se můžu bránit když tě vyhodí měla sem týden na to abych šla na neschopenku je tam půlroční ochrana lhůta teď jsem 38tt a peníze za neschopenku chodí a vše je v pohodě 🙂 nesmíte se nechat pokud máte už neshopenku tak běžte za bezplatnou právnickou na úřadu práce většinou bývá a zeptejte se jak máte dál pokračovat mě to poradila mamka od kamarádky která dělá na úřadu práce 🙂

tulikiss
25. bře 2019

@luciez95 ukoncit pracovni pomer ve zkusebni dobe muze zamestnavatel i v dobe pracovni neschopnosti a to po te co zacne nemocenskou vyplacet socialka, tedy 15. den PN. Ty budes na neschopence dal, na UP se nehlasis protoze jsi na neschopence. Jen nebudes mit narok na materskou, protoze nebudes zamestnana ani nebudes v ochranne lhute.

vevero13
25. bře 2019

Neřeší to úřad práce, ale oblastní inspektorát práce. Pracovní poměr skončí, ale v rámci ochranné lhůty poběží neschopnost. Ale tady není žádný problém, který by OIP měl řešit.

kluci2
17. dub 2019

@tulikiss dobrý den,chci se zeptat byla jsem v zaměstnání na DPP jako záskok,ale onemocněla jsem dlouhodobě,tak jsme se dohodli o ukončení,ale neschopenka mi trvá nadále musím se přihlašovat na pracák nebo ne a kam potom odevzdám neschopenku, děkuji za odpověď M.

tulikiss
18. dub 2019

@kluci2 protoze jste prace neschopna, tak se na pracak hlasit ani nemuzete, protoze tam se hlasi jen ti co mohou pracovat. normalne jste dal na PN a papir by se mel stale odevzdavat do prace i kdyz uz tam nejste zamestnana.

janakozena
18. led 2024

Dobrý den, chci se zeptat na toto: onemocněla jsem 10 dní před skončením zkušební doby a stále marodím..., nicméně do toho zaměstnání už se vrátit nechci, tak jsme se dohodli s nadřízeným, že dám výpověď dohodou..., požaduje abych to udělala co nejdříve,..jde mi o to, pokud to učiním a budu dále marodit jestli budu mít nárok na dávky nemocenske...Děkuji za odpoved