Výpočet dovolené po prodloužení smlouvy. Jak to je?

rikatoka
3. srp 2023

Ahoj holky,

Prosim vás, jak je to s dovolenou, pokud mám smlouvu na rok na dobu určitou, která mi teď konci a bude mi prodloužena zase na rok. Ta dovolená, co mi teď zbývá, tak mi zbývá do konce te smlouvy a s prodloužením mi zase bude vypoctena nová dovolená?
Nebo ta dovolená, co mi teď zbývá, mi zbývá do konce kalendarniho roku?
Snad to píšu srozumitelně...
Děkuji.

j.a.n.i
3. srp 2023

@rikatoka Dovolená se počítá podle kalendářních roků, tedy loni si měla nějakou poměrnou část, letos budeš mít díky prodloužení nárok na celou dovolenou za rok a přístí rok se uvidí podle toho, zda se dube či nebude prodlužovat.

rikatoka
autor
3. srp 2023

@j.a.n.i aha, moc děkuji za informaci!

rikatoka
autor
3. srp 2023

@j.a.n.i a prosím tě ještě, pokud mi tu smlouvu neprodlouzi, tak se mi krátí ta dovolená, která mi zbývá? Nebo proste mam nárok na to vybrat si vsechny dny, které mi zbývají?

j.a.n.i
3. srp 2023

@rikatoka To ja netusim, kolik ti to ukazuje dovolené, spousta programu ukazuje celou roční bez ohledu na to, kdy ma koncit smlouva, to bys musela napsat vic podrobnosti. Od kdy do kdy mas smlouvu, jak pracujes, kolik uz si vybirala, kolik ti to ted ukazuje.

linusha
3. srp 2023

@rikatoka nejpřesnější údaje bývají na vyplatnici. Jinak dle zákoníku práce je stanoveno že musíš vědět na kolik dní/hodin máš nárok. Placnu že smlouvu budeš mít od 1.9.23 do 31.8.24 tzn. Od 1.9.23-31.12.23 budeš mít nárok na celou letošní dv (bacha bere se to i nějak dle odprac. dní, pokud bys xy měsíců marodila krátí se), od 1.1.24 -31.8.24 bys měla nárok na poměrnou část dní následujícího kalendářního roku. Pokud by ti byla doba určitá předčasně ukončena (např. Z duvodu dřívějšího návratu prac. po MD) dv by ti o to co bys končila dřív byla kracena. Snad jsem to vysvětlila srozumitelně 🙂

rikatoka
autor
3. srp 2023

@j.a.n.i
@linusha
Díky, holky. Ukazuje mi to, že mi zbývá 78 hodin dovolené. Tzn. necelých 10 dní dovolené. Šéf mi dnes řekl, že mi smlouvu neprodlouzi, konci mi tedy 31.8. Pracovala jsem tedy 5.9.22-31.8.23. Marodila jsem tuším jen 3 dny za celý rok. A on mi dnes řekl,že podle paní účetní mi zbývá do konce toho srpna jen 1 den...

linusha
3. srp 2023

@rikatoka pracuješ na 8 h nebo 12h? Pokud 12h odečítá se tam víc dv. Spojila bych se s účetní ať ti to vysvětlí kde vzala 1 den.

rikatoka
autor
3. srp 2023

@linusha pracuji 8h, klasicky úvazek 5 dní v týdnu. Jasně, spojím se s ní. U nás v práci je to takové složité...

werumka
3. srp 2023

@rikatoka Ahoj! Na kolik týdnů dovolené máš nárok za celý rok? Mělo by to být ve smlouvě. Pokud máš klasicky 8h, 5 dní v týdnu, ta Ti to vypočítám. Letos už jsi nějakou dovolenou čerpala?

rikatoka
autor
3. srp 2023

@werumka ahoj, mám nárok na 4 týdny. To mám ve smlouvě, akorát on mi původně slibil 5 tydnu. Navic to asi ani tak nesedi, jsou v tom zmatky. Dovolenou jsem letos čerpala cca 2,5 týdne. Nevím přesně, kdyztak bych ti to napsala zítra... budeš hodná, jestli mi to propoctes.

linusha
3. srp 2023

@rikatoka pokud dle smlouvy máš nárok na 20 dnů tak mi to vychází ze od 1.1.23 -31.8.23 bys měla mít nárok na 13,33 dne a to za předpokladu že jsi z loňska žádnou dv nepřevádela. Pokud jsi vyčerpala 2,5 týdne tak by ti tam mohl zabývat ten jeden den.

linusha
3. srp 2023

@rikatoka pokud jsi převáděla tak k těm dnům co uvádím výše si ty dny převodu dopočitej 🙂

werumka
3. srp 2023

@rikatoka Jasně, pošli zítra - kolik máš letos čerpáno hodin. Je to rychlý výpočet 🙂

rikatoka
autor
3. srp 2023

@linusha neprevadela. Tak díky za výpočet! I když je to na houby 😁

rikatoka
autor
4. srp 2023

@werumka tak nárok mám na 161 hodin, cerpani 82,5 a zbývá 78,5. Smlouva mi tedy konci 31.8. Nemocenskou jsem měla jen 3 dny a to ještě v listopadu. Jinak nějaké očr zhruba 1 měsíc za celou dobu.