Ahoj holky,
Prosim vás, jak je to s dovolenou, pokud mám smlouvu na rok na dobu určitou, která mi teď konci a bude mi prodloužena zase na rok. Ta dovolená, co mi teď zbývá, tak mi zbývá do konce te smlouvy a s prodloužením mi zase bude vypoctena nová dovolená?
Nebo ta dovolená, co mi teď zbývá, mi zbývá do konce kalendarniho roku?
Snad to píšu srozumitelně...
Děkuji.
@rikatoka nejpřesnější údaje bývají na vyplatnici. Jinak dle zákoníku práce je stanoveno že musíš vědět na kolik dní/hodin máš nárok. Placnu že smlouvu budeš mít od 1.9.23 do 31.8.24 tzn. Od 1.9.23-31.12.23 budeš mít nárok na celou letošní dv (bacha bere se to i nějak dle odprac. dní, pokud bys xy měsíců marodila krátí se), od 1.1.24 -31.8.24 bys měla nárok na poměrnou část dní následujícího kalendářního roku. Pokud by ti byla doba určitá předčasně ukončena (např. Z duvodu dřívějšího návratu prac. po MD) dv by ti o to co bys končila dřív byla kracena. Snad jsem to vysvětlila srozumitelně 🙂
@j.a.n.i
@linusha
Díky, holky. Ukazuje mi to, že mi zbývá 78 hodin dovolené. Tzn. necelých 10 dní dovolené. Šéf mi dnes řekl, že mi smlouvu neprodlouzi, konci mi tedy 31.8. Pracovala jsem tedy 5.9.22-31.8.23. Marodila jsem tuším jen 3 dny za celý rok. A on mi dnes řekl,že podle paní účetní mi zbývá do konce toho srpna jen 1 den...
@rikatoka Dovolená se počítá podle kalendářních roků, tedy loni si měla nějakou poměrnou část, letos budeš mít díky prodloužení nárok na celou dovolenou za rok a přístí rok se uvidí podle toho, zda se dube či nebude prodlužovat.