Výplatní pásky. Schováváte si je? Je to nutné?

15. led 2021

Dobrý den ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli si schovávate z práce výplatní pásky? Pracuji teprve pár let po škole a až teď mi bylo řečeno že si je musím schovávat. K čemu je to dobré? Co když výplatní pásky nemám? Je to velký problém?😥děkuji za rady

ginnyw
15. led 2021

Krásný den, mohly by se hodit, až půjdeš do důchodu... Kvůli výpočtu odprac. let a výši důchodu. Pokud pracuješ ve státní správě, měli by mít vše v pořádku. Ale stává se, že některá zaměstnaní nemají uvedená a nepočítali by je. Takže je potřeba je doložit- prac. smlouvy, pásky a další co najdeš. Za tolik let už nemusí původní firmy ani existovat, tak by se dokumenty sháněly zpětně špatně.

jana.vichova
15. led 2021

Dobrý den, stačí si jednou za nějakou dobu (let) požádat o informativní osobní list důchodového pojištění. Uvidíte že je vše v pořádku a pásky můžete skartovat 🙂.

aneta_v
15. led 2021

@ginnyw na to se schovává spíš evidenční list, ne? Já mam kromě jednoho zaměstnání všechny výplatní pásky elektronicky a fakt si to nikam nestahuju a nezálohuju

ginnyw
15. led 2021

@aneta_v Ano ty taky. Vlastně spíš jde o to, mít aspoň něco :D EDLP schovávám též.

jakreb
15. led 2021

Ja odkladam pocas roka, ked dostanem RZ ci Potvrdenie o prijme za dany rok odlozim to a pasky vymazavam.

bervidova
15. led 2021

mám třeba za poslední dva roky, jinak skartuji. Mám schované ty evidenční malé listy, co nám dává účetní/personální po ukončení roku, kde jsou odpracované dny za ten rok a celkový příjem, takže výplanici nepovažuji za potřebnou.

j.a.n.i
15. led 2021

@ginnyw Tak od doby, kdy zamestnanec dostava kopii EDLP, tak pasky netreba.

alilali
15. led 2021

Schovám a pokud je nemáš, napiš účetní do zaměstnání i tam kde si dělala, pošlou ti je.

katerinak88
15. led 2021

Já si je vůbec neschovávám, myslím, že to už moc k něčemu není, k výpočtu důchodu stačí evidenční list, který dostáváme jednou ročně.