Dobrý den ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli si schovávate z práce výplatní pásky? Pracuji teprve pár let po škole a až teď mi bylo řečeno že si je musím schovávat. K čemu je to dobré? Co když výplatní pásky nemám? Je to velký problém?😥děkuji za rady
Dobrý den, stačí si jednou za nějakou dobu (let) požádat o informativní osobní list důchodového pojištění. Uvidíte že je vše v pořádku a pásky můžete skartovat 🙂.
Ja odkladam pocas roka, ked dostanem RZ ci Potvrdenie o prijme za dany rok odlozim to a pasky vymazavam.
mám třeba za poslední dva roky, jinak skartuji. Mám schované ty evidenční malé listy, co nám dává účetní/personální po ukončení roku, kde jsou odpracované dny za ten rok a celkový příjem, takže výplanici nepovažuji za potřebnou.
Schovám a pokud je nemáš, napiš účetní do zaměstnání i tam kde si dělala, pošlou ti je.
Já si je vůbec neschovávám, myslím, že to už moc k něčemu není, k výpočtu důchodu stačí evidenční list, který dostáváme jednou ročně.
Krásný den, mohly by se hodit, až půjdeš do důchodu... Kvůli výpočtu odprac. let a výši důchodu. Pokud pracuješ ve státní správě, měli by mít vše v pořádku. Ale stává se, že některá zaměstnaní nemají uvedená a nepočítali by je. Takže je potřeba je doložit- prac. smlouvy, pásky a další co najdeš. Za tolik let už nemusí původní firmy ani existovat, tak by se dokumenty sháněly zpětně špatně.