Ahoj holky, poprosila bych vas o radu, zda nektera z vas nevi, podle ceho zamestnavatel pocita vysi proplaceni dovolene po materske? Ve firme jsem pracovala cca 1,5 roku. Nastoupila jsem na materskou ktera mi skoncila letos v cervnu. Zazadala jsem o cerpani dovolene. Celkem mam 41 dni dovolene. Cerpani dovolene mi zaclo od 25.6.2018. Za cerven jsem tedy mela dovolenou 5 dni a za tech 5 dni mi proplatili cca 2500 kc. Za cely cervenec dovolene jsem dostala cca 10tis kc. Cekala jsem vic, kdyz jsem jako pracujici mela zaklad 17tis v cistem +premie. Nebo dochazi v mem pripade k nejakemu zkraceni dovolene? Predem dekuji za odpovedi 🙂
@anynkaaaaa záleží jaký tam máš průměr na dovolenou. Ale v podstatě bys mela mít, tolik kolik dává základ, protože po půl až 3/4 na ppm bývá průměr mizerny. Odvody standardní. Prémie do průměru na dovolenou by měly jít, ale už se možná rozplynuly v předchozích čtvrtletích.
Pracovala jsem na kratky a dlouhy tyden( kratky:,st,ct,pa, dlouhy:po,ut,st,so,ne). Mela bych dostat jeste za srpen. Cekala jsem, ze bych mela dostat, tak jak pise terry, stejne tak jako bych byla v praci. ( premie jsem do toho moc nepocitala). A ejhle za mesic dovolene pouze jen 10 tis. A driv, nez bych kontaktovala nasi ucetni, tak jsem chtela vedet vase nazory. Diky za odpovedi holky
Dovolená je proplacena stejně jako kdybys byla v práci. A platí ti za pracovní dny po-pá. Počítej s tím že ti do toho průměru ty prémie nepočítají.
41 dnu bude vyplaceno ve 3 měsících určitě,a odečítá se z toho daň taky.