Potřebuji se vypsat.
Nemám nikoho komu bych se svěřila.
V září měl jít syn 2r3m do školky, kam ho nevzali.
S babičkou a manželem jsme se domluvili , že si zkusím najít brigádu, ať máme nějaké peníze navíc.
Od vyučení jsem dělala servírku, což mě hodně baví. A než jsem šla na MD tak jsem dělala pracovníci v administrativě. Vždycky jsem měla dobrý kolektiv lidí.
Tak jsem dneska měla jít na zaučení které trvalo 4 hodiny, do obchodu.Provozní mě dala na pokladnu ať první hodinu koukám a pak si to zkusím. Už jak mě přidělila k jedné krávě, tak jsem věděla že to asi nebude moc dobré.
No jakž takž mi něco vysvětlila. Ona byla typ člověka která se libuje vtom že ona umí více než ti co ne.
Předemnou byla holčina asi jen pár dní, něco ji tam na pokladně nešlo naklikat a ona na ni začala řvát ( i před těmi lidmi) , co tam tak dlouho klika
A ona řekla že ji nejde nějaký kód na surovinu.
A ona jí říká "Ježíši, vy jste fakt jak šneci"
No a za hodinu jsem šla já, a furt měla takové kecy
A byla jsem z toho jako špatná, jsem myslela že se první dny budou chovat jako normálně,
Prostě furt měla problém, až jsem udělala fakt blbost a jeden pán měl v pytlíku otočenou bagetu. A já jsem ji otočila (vím, že se to nedělá, ale prostě jsem byla fakt v prdeli z těch keců) a ona i před tou řadou lidí na mě : a ty jsi jako normální? Být tím chlapem tak ti tu bagetu tady nechám.. a šla za ostatními to říct. Pak za tou krávou přišla provozní že má jít Něco podepsat a ona jí na to řekla : teď ne, ji tady samotnou nenechám.
Jsem doma asi hodinu a rvu jak malé děcko že jsem totálně vyhořela.
A furt mám v hlavě tu větu:a ty jsi jako normální?"
Jsem doma hodinu a rvu jak malý děcko, a v hlavě mi furt šrotuje ta věta: a ty jsi jako normální
Chovat se k někomu po chvíli zaúčtování jako k debilovi je špatně. Člověk je nervózní a pak dělá chyby, viz sáhnutí na pečivo. Pokud by tento systém měl pokračovat, hledala bych brigádu jinde.
boli me to za tebe 🙄 na tuhle vetu jsem obzvlast citliva. slychavala sem ji jako dite casto 🙈 kludne si poplac a vypust to ven.
chapu, ze ses tesila a nebylo to takove, jak sis prala. ale jak pises, narazila si na kravu a to se obcas bohuzel stava a jeste se to urcite v budoucnu stane.
ja nejsem takovy ten dobry odpalkovac, ktereho hned napadne neco na oplatku. co rict me bohuzel napada az kdyz je pozde.
udelala si chybu a vis to. to myslim staci a budes si to pamatovat. brigadu ti kvuli tomu nedali? nebo?
pobrec si a nech to plavat, byla to krava a ty mas svoji hodnotu i sebeuctu a z toho jak pises mi normalni pripadas 😊👍
Hledej jinde 😉 V obchodech je poptávka všude, na tohle bych z veeeliké výšky hodila bobek!
@veruuu_kubesovic a tobe přijde v pořádku taková nechutná buzerace? Tobe by se líbilo, kdyby s tebou nekdo takhle jednal? Mně ani omylem!
@gbp asi bych se zdekovala z místa kde panuje taková atmosféra. Zvlášt pokud jde o obor, kde je nedostatek pracovní síly a je snadné sehnat stejnou práci i jinde.
@veruuu_kubesovic a co se týká osahávání pečiva 😀 Zaučovat novou kolegyni, která by osahala pečivo, zákazníkovi bych se omluvila, zeptala bych se zda chce pečivo vyměnit, zda si chce pro nové dojít sám nebo tam poslat kolegyni v rukavicích. Všechno se dá řešit v klidu, teda všechno me, ale tohle ano.
@gbp to mi doporučila paní, která tam dělala.
Berou totiž i maminky na MD, a potřebovala jsem sehnat práci kde mi vyjdou vstříc se směnami.
A než jsem odešla domů tak mi řekla že jsem z té práce vyklepana jak slepice a že to nebudu zvládat.
@martinka_33 zazila, jsem původně vyucena prodavačka a obdivuju všechny, kdo tuto práci v potravinách zvládají...
A pro zakladajici : Jsi normální žena, maminka, nejsi žádné "zvířectvo" jak tě nazývají, tam už by mě neviděli...
Ve vetšine obchodů brigádníkum se smenami vyjdou vstříc. Při škole jsem pracovala v mnoha obchodech a v potravinových řetězcích bylo uplne normální, ze jsem šla do práce po škole, klidne jen na 4h (oni tam beztak odpoledne meli nejvic záazníku, tak se jim pomoc hodila). V menších obchodech, kde byly třeba jem 2, 3 prodavačky uz takhle mísit smeny nešlo, to uz bylo zástup a vzdy na celou smenu, ale v supermarketech to bylo v pohode ve vsech. Víceméně jsem si diktovala smeny sama.
@veruuu_kubesovic to souhlasim, je to strašně nevděčná práce.
Takovych krav jsem za zivot potkala plno .ted uz je posilam do hajzlu hned.
V kazde praci üokud to neni presne co jsi delala projde u zauceni faze ze si clovek pripada jak nejvetsi dement.kdxz se pres to dostanes a reknes si ze zadny uceny z nebe nespadl - jde to.
Ale byt tebou bud si tam s tou radoby sefovou udelas poradek ,nebo bez jinam... ale rikam proti takovym se obrn hned na zacatku.
Neco jako , muzu se zeptat kdo je tu pro me na zauceni - odpoved : ja - a mohla byste se podle toho kd me chovat ?
Ja tuhle praci nikdy nedelala a nestoji o zadne urazky z vasi strany.
Pokud tohle neklapne - jdu za sefovou vsechno ji reknu a koncim.
Kdyz clovek zacina a je ve stresu nevzpimene si nekdy anina datum narozeni ...takze to zes otocila debilni bagetu rukou vubec neres...
Jo a co mi jeste pomaha ve stresu v nove praci je ze si reknu ze oni potrebujou me , ne ja je : ja se muzu rozloucit a odejit z minuty na minutu 🙂
Roky jsem dělala stejnou práci, brigádně i na plný úvazek, a vlastně to mám jako záložní plán, kdyby bylo nutno. A musím říct, že bohužel podobné typy se v tomto oboru docela koncentrují, tím ale nechci skutečně nikoho urazit, sama jsem to dělala a potkala většinou fakt fajn lidi, ale je to tak. Ovšem taky jsem už potkala magistru na vysoké pozici na úřadě, co šikanovala lidi, pak taky paní doktorku, co jako člověk je taky dost mimo...
No nic z toho ti asi nepomůže, snad jen, že tě můžu ujistit, že určitě nejsi nenormální, i když ten pocit chápu ;)
A příště, pokud tam ještě půjdeš, ale i jinde, si jen prostě dáš víc pozor na to pečivo, to by mi jako zákazníkovi taky vadilo, ovšem na druhou stranu bych to doma prostě prohnala kdyžtak mikrovlnkou a bylo by ;)
A co se týče plánování směn, tak to mám zkušenost, že snad většinou umožňují, právě s ohledem na brigádníky. I když asi záleží, jinde zas vím, že brigádníky vyházeli, ale tohle by jistě šlo domluvit už při nástupu ;)
A snad jen můžu připomenout zásadu "Neber si nic osobně, je to jejich problém, jak reagují."
Normálně si na ní oficiálně stěžuj. To je normální.
@veruuu_kubesovic co nechápeš ? Zaučovala ji nějaká paní, která by patrně zaučovat vůbec neměla, protože má absolutně nulovou trpělivost. Přece když zaučuju, musím předpokládat chyby a ne, že to člověk umí. A pokud k chybě dojde, měla by přijít zpětná vazba, ale věčně - co udělala špatně, jak to má být správně a jak to napravit bez emocí. A naprosto neprofesionální je řvát na kolegy před zákazníky.
@alice180 uplně tu nervní ježibabu v přechodu vidim 😂 To fakt nechceš.
Asi se budu povyšovat, ale takové chuděře, co nemá na nic lepšího, než prodávat bagety v obchoďáku, bych se vysmála. Vždyť ti o nic nejde, takovou práci najdeš vždycky. Choď tam a buď v pohodě, když ne, půjdeš o dům dál. Miluju, když se ponižují lidi, aby si nějaká nula mohla připadat jako jednička.
@irmamala ony ty zenske vi na koho si troufnout.
Ale zase trosku by i prodavacka mela mit ostrejsi lokty- obcas jsou zakaznici taky neslusni a drzi...
@irmamala u téhle prodavačky, která tě zaučuje si jen říkám, bohužel jenom v duchu, blbá prodavačka a myslí si, co není..🤣 já vím, že nikdo, kromě jí, tuhle složitou a náročnou práci nikdo nezvládne..🤣🤣 věřím tomu, že pan Dr.je u ní nula..🙊🤦 takovýhle prodavačky třeba já ani nezdravím..😠 nenechej si to líbit a ozvy se..☝️ a zvýšit hlas můžeš taky,nebo neee?😉
Nějak nechápu...tu brigádu máš jako někde v obchodě? A sahat někomu na pečivo, to bych ti to tam rovnou nechala, to se prostě nedělá...
Stejně jako zauceni prostě ne vždy a všude je "v rukavickach" 🤷♀️