Výběrové řízení na účetní, zaměření na daně. Jak vypadal test?

janamrkvicka
26. kvě 2022

Dobrý den,

Prosím vás kdo jste šel na výběrové řízení, jak vypadal test. Já dělala účetni materiálu a tohle jsem nedělala a už je to od školy dávno co jsem něco o daních věděla. Ale zase jsem ucenliva, hned bych se vše doucila, ale když neprojdu vyberkem tak jsem v háji.
Já se měla vracet po RD zpět do práce a oni mi měsíc před nástupem, řekli že si nechají paní co mě zastupoval protože mají jistotu že ji tam budou mít furt a nebude chodit na paragraf s dítětem. Přijde mi tohle dost diskriminační.
Děkuji

kmarie81
26. kvě 2022

@janamrkvicka no jestli si jim podepsala dohodu nebo byla na rodicaku do 4 let ditete, tak maji vyhrano. Jinak te jen tak vyhodit nemuzou - vypoved je neplstna, zajdi na OIP

sparkles9
26. kvě 2022

@janamrkvicka a to jdeš k soukromníkovi na pohovor nebo do státní správy? Jinak my v soukromé sféře dáváme ústní test podle zaměření konkrétní účetní. Základy, na jaký účet se účtuje občerstvení, na jaký perlivá a na jaký neperlivá voda apod. Během pohovoru se ptáme, takže v průběhu prostě pokládám otázky, abych viděla, jestli se orientuje nebo ne.

K ukončení PP jsi moc nenapsala, jak to probíhalo, takže těžko říct.

editah222
26. kvě 2022

@sparkles9 občerstvení je myslím 513, ale mužů se zeptat jak se účtuje perliva a neperliva voda? My pijeme a návštěvám podáváme jen kohoutkovou😂 a netušila jsem, že se to nějak rozděluje. Diky.

janamrkvicka
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
janamrkvicka
autor
27. kvě 2022

@kmarie81
@editah222
@sparkles9 Nene jdu na pohovor na samostatnou účetní do podniku vypadá to jako jzd,ale moderní. i. Jinak jsem mu neodepsala vůbec nic, mám ještě mesic mateřskou. Syn se narodil na začátku července. On chtěl abych mu podepsala na dohodu a začal mě do toho dost tlačit. Jsem se zvedla a řekla jsem že si vše musím promyslet, že tohle jsem nečekala. Bude mě muset Teda vyhodit stim že zaplatí odstupné. Chce se mě zbavit protože si tam chce nechat zástup kterému je kolem 50 a děcka velké stim že mu nikam neuteče. Že jsem riziko když mi je 30 a klidně pak někdy můžu odejít na mateřskou. Jenže tohle nikdo neslyšel protože jsme tam byli sami, žádný další člověk třeba s personálního. Jinak rodicak mám na 3 roky, takže mám právo se vrátit

sparkles9
27. kvě 2022

@janamrkvicka já nevím, co se kam účtuje 😀 Sadu otázek si připravím s vedoucí účetních na každý pohovor. Ale sedni si k netu a ty základy opraš, aby viděli, že se chytáš.

Jinak k výpovědi, super, že jsi to nepodepsala a rozhodně dohodu nepodepisuj. Nech si dát řádně dle zákona výpověď a odstupné, které ti náleží. Osobně bych dohodu (s uvedením důvodu pro nadbytečnost) podepsala jen tehdy, kdyby mi dali vyšší odstupné, než ukládá zákon.

kmarie81
27. kvě 2022

@sparkles9 presne pod 5-6 platu jako odstupny bych nesla, micek je na tvy strane, oni te vyhodit nemuzou, a kdyby to nahodou jako zkusili, tak bych sla na Oip a chtela doplatit usly plat

anetka1701
28. kvě 2022

@janamrkvicka odstupné pro nedbytecnost 3 platy a k tomu dva měsíce výpovědní lhůta kdy tě musej platit 😀 je to podle zákoníku práce, můžou se stavět na hlavu, ale mas na to narok a oni to vi... když jsou mrchy, tak ať platí, tohle se nedělá...

Na pohovor si urcite opraš znalosti, daňový účetní je úplně někde jinde než materiální, chtělo by to probrat novinky, dostat se do obrazu... Určitě na pohovor připravena. Věta "já se rychle ucim, doucila bych se to" je něco, co řekne asi úplně každý kdo tam bude. Ale pokud o práci stojíš, zalehni do problematiky a fakt se uč... Bude se to určitě hodit i do budoucna - kdyby tato práce nevyšla...

kmarie81
29. kvě 2022

@editah222 no uz sem z toho hodne vypadla, ale asi jde o to ze perliva voda bude repre nedanovy a neperliva bude danovy naklat asi klido 501

chris_n
29. kvě 2022

@sparkles9 pockej, ona se perliva voda uctuje na jiny ucet nez neperliva? ja uz jsem z ceskeho ucetnictvi vypadla. A tohle mi teda prijde pritazene za vlasy

sparkles9
29. kvě 2022

@chris_n už jsem výše psala, že nejsem účetní, ale perlivá voda není daňově uznatelná. Jestli se něco změnilo, netuším, ale google určitě poradí.

anetka1701
29. kvě 2022

@chris_n
@sparkles9 myslím že záleží jestli to je občerstvení pro návštěvy nebo zaměstnance... Zaměstnanec může daňově uznatelné pít jen neperlivou 😅 návštěva myslim klidně perlivou... Ale jsem jen HR...