Dobrý den, podávala jsem si přihlášky do dvou výběrových řízení na obsazení volného pracovního místa na městském úřadu. Jsem pozvaná na pohovor a začínám se na něj připravovat. V případě druhého výběrového řízení stále probíhá přijímání přihlášek. Je zde někdo, kdo ví, zda se obálky otevírají až po vypršení termínu pro podání přihlášek? Zda se mám opravdu nastudovat zákony, které mám znát na první pracovní pozici nebo je možné, že druhá obálka s přihláškou do druhého výběrového řízení už byla otevřená a může se stát, že se mě zeptají i na něco související s druhou pracovní pozicí? Děkuji
@veroniquecz Děkuji, dostala jsem e-mail s pozváním na ústní pohovor a je tam uvedena pozice, na kterou jsem se hlásila. Požadavky byly uvedeny ve vyhlášení výběrového řízení. Pozvánka mi přišla cca 20 min po tom, co jsem podávala druhou přihlášku na podatelně úřadu, takže v tu chvíli to personální nevěděla. Měla jsem obavy, aby se nemohlo stát, že se mě zeptají i na znalosti k druhé pozici a to už by bylo pro mě náročné všechny ty zákony najednou nastudovat.
@verys nemyslím si. Respektive ještě jsem se s tím nesetkala. Na jakou pozici se hlasis?
@veroniquecz referent na odboru majetku města a investic (správa pozemků, prodej, pronájem) a druhá pozice je referent agendy přestupků.
Predpokladam, ze ta mista budou na uplne jinych odborech, takze v komisi budou sedet i jini lide. Aspon u nas to tak je, na pohovory chodi z kazdeho odboru tri lide (u nas vedouci odboru a dva vedouci useku), tedy lze predpokladat, ze napr. vedouci z odboru zivotniho prostredi se nebude nijak zvlast orientovat v oblasti prestupku nebo ekonomicke a tudiz se na ne nebude ptat 😉.
@ivi88 občanské soužití/majetek/veřejný pořádek. První je blíže mému povolání na katastru, kde bylo v době RD zrušené mé služební místo. Druhé výběrové řízení se vyhlásilo po uzavření podání přihlášek na první místo a také mě to láká. Byla by to změna. V době RD jsem si rozšířila vzdělání na VOŠ: obecně právní činnost. Bc vzdělání mám právě přírodovědecké.
Já se hlásila taky na dvě různé pozice na úřad(jedno byla referentka u správy budov a druhe referentka na právním). Personalista byl u obou ten samý, zbytek komise jiný. Nicméně už bych se na takto rozdilne obory nehlásila, personalista na mě koukal docela divné a i se ptal proč se hlásím na tak různé pozice...
@mia255 děkuji za reakci. Byla jste nakonec vybrána na nějakou z těch pozic? Druhé výběrové řízení bylo bohužel vyhlášeno až po té, co se ukončil termín pro podání přihlášek do prvního výběrového řízení. Kdyby byly vyhlášeny souběžně, budu se pravděpodobně hlásit jen do toho druhého. I tak to chci zkusit a snad se budu líbit.
@verys nene nebyla. Nakonec jsem našla práci úplně v jiném oboru(v tom, co jsem původně chtěla). Místa na úřadě mi také přišly atraktivní ale při pohovoru určitě sehrálo velikou roli, že to bylo mimo můj obor a asi jsem to místo až tak moc netoužila získat. Nicméně pokud půjdeš na oba tak si raději příprav pádný důvod, proč se hlásís na dva rozdílné obory. Mohou se té na to zeptat a určitě je lepší být připravena. Nicmene zákony bych se vždy naučila jen na ten daný pohovor, je přeci hloupost aby se tě přáli na něco, co v daném zaměstnání nebudeš vůbec potřebovat. (tedy aspoň u mě to tak bylo, z odborných znalostí se vždy ptali jen na to, co bylo pro danou pozici relevantní)
@verys každé vyberko je jen na určitou pozici. Personální muže samozřejmě vědět ze se hlásis na víc pozic, ale rozhodne se te nebude ptát na znalosti týkající se druhého místa. Určitě jsi dostala pozvánku, kde píšou co bude obsahem vyberka ne?