Nemáte prosím někdo zkušenost? ... Chtěla bych to zkusit. Akorát nevím, jak to funguje ☹
Neporadí mi prosím někdo?
Pokud to chceš oficiálně a fakt si tím přivydělávat:
1. zajdeš na živnostencký úřad, zpaltíš 1000,- a zažádást o živnost volnou, konkrétně Maloobchod a velkoobchod. ŽÚ to dál nahlásí na finančák, zravotní a sociální pojišťovnu.
2. vybereš si zboží, jen pozor na cenu balíčku vč.poštovného, z obchodů mimo EU se to může dost prodražit o DPH, clo a poplatky poště, že ti to vyřídí 😝 , kopíruju z webu:
Pokud si objednáte zboží ze třetí země (mimo Evropskou unii), počítejte nyní s vyššími náklady na doplacení DPH a dalších poplatků poště. To je druhá zásadní změna, která platí od dubna letošního roku.
Pro zásilky ze zemí mimo EU platí:
při hodnotě 0 až 22 eur – osvobození od cla i DPH
při hodnotě 22 až 150 eur – clo se neplatí, zaplatíte 20% DPH a 96 korun poště za služby
při hodnotě nad 150 eur – platí se clo i DPH a 180 korun poště
Clo se vyměřuje na každý druh zboží podle tarifu TARIC. Je to určité procento z ceny zboží. Sazebník najdete na adrese http://ec.europa.eu, určíte zemi původu a kód zboží zjistíte tak, že kliknete na "Prohlížet", vyberete kategorii věcí a odkliknete. Číslo, které se vám ukáže, je celní hodnota, tolik procent se přičte k ceně zboží.
Clo se vypočítá z ceny zboží (v případě, že jde přes státní poštu) nebo z ceny výrobků + poštovného (pokud byla zásilka poslána EMS nebo kurýrní službou DHL, FEDEX, UPS. DPH se počítá z ceny zboží + poštovného + vyměřeného cla.
Zdroj: http://finance.idnes.cz/on-line-nakupy-ze-zemi-...
A nemusí to být jen Čína, HK, atd....ale třeba u Anglie, Itálie j eplno ostrůvků v tzn.bezcelnní zóně, které jsou prostě brány jako mimo EU a hezky si do také zplatíš. mě takto došel balík z GB a nestačila jsem se divit . I jsem si to chtěla zařídit sama, abych nemusela těch cca 200,- platit poště, a nikdo na moje výzvy nereagoval, maily, telefonáty, takže jsem pak rychle zaplatila poště těch necelých 200,-, aby to vyřídili, aby se mi balík nevrátil zpět 😅
3. na začátku každého roku podáš daňové přiznání (spočteš příjmy, výdaje a dle toho %), poku dnebudeš vydělávat desetiticíce měsíčně, tak budou daně nulové, něco málo odvedeš zdravotní a do cca 60.000,- ročního výdělku se ani neplatí sociální. výhoda je, že jako žena na RD nemusíš platit min.odvody , tudíž platíš jen z toho co vyděláš 😉
A pokud si vyděláš do 68.000 ročně, tak si tě manžel stále může odečíst z daní jako vyživovanou manželku (pokud není OSVČ)
🙂 snaha se cení🙂
úplně nevím, co myslíš tím "velkoobchod". nakoupit ve velkoobchodu u číňanů a prodávat dál. třeba prostřednictví eshopu nebo v kamenném obchodě.....nebo dovézt přímo z číny a prodávat...nebo jak ? funguje to ale na stejném principu, nakoupíš za 100,- přidáš určité procento, tak aby to bylo prodejné a ten rozdíl ti stačil na to, abys pokryla svoje náklady ( provoz eshopu, prostory, světlo, teplo, telefony, případnou mzdu🙂, pojištění a odvody..). Pokud z kamenného obchodu - další položka je nájem, pokud nebudeš ve svém....Kolik procent je na hadrech záleží na tom, kde a za jakých podmínek nakupuješ.
Každopádně - předem doporučuji kalkulačku, kalkulačku, kalkulačku, ještě jednou kalkulačku a hodně střízlivé odhady toho, kolik si myslíš, že prodáš za určité období. Určitě ti fandím, jen opatrně, maloobchod je nasycen 🙄 🙄 🙄