Už z té účetní nemůžu...

lenulacek
20. čer 2022

Ja už se z te účetní s prominutím asi po💩
Zazadano o čerpání radne dovolené mám od března. Doteď nemám na účtu, protože podle paní ucetni na to nemám narok, protože mi stále běží pracovní poměr. Nechápe rozdíl mezi řádnou dovolenou a tou klasickou nebo jak ji nazvat.
Jsem z ni už úplně na mrtvici 😤😤😤

somalicats
20. čer 2022

@lenulacek Jak jsi formulovala žádost? Pokud o proplacení, tak ano, nemáš nárok. Pokud o čerpání řádné dovolené v návaznosti na ukončení pobírání peněžité pomoci v mateřství, tak nárok na čerpání máš a asi bych jí už začala hrozit inspektorátem práce...

lenulacek
autor
20. čer 2022

@somalicats o čerpání, tohle je v pohodě, to neřeším. Děla to docela ranec a nechce mi to poslat. Inspektorátem jswm pohrozila a napsala mi, ze mi běží pracovni poměr a pokud ty peníze chci, ať dam vypoved

somalicats
20. čer 2022

@lenulacek Tak hlavně tohle ale máš řešit se zaměstnavatelem a ne s účetní. Kontaktuj svého nadřízeného v práci s tím, že máš tenhle problém, pokud ani on nic, tak dej podnět na inspektorát práce.

lenulacek
autor
20. čer 2022

@somalicats on o tom ví. Prý tomu nerozumi, ať kontaktuju ucetni. 🤯

somalicats
20. čer 2022

@lenulacek Tak záleží, jaké s ním máš vztahy - pokud jinak dobré, tak bych ho upozornila na to, že účetní jedná protiprávně a že budeš nucená to nahlásit na IP, a pak s tím bude mít oplétačky on, respektive zaměstnavatel. Jinak bych už sepisovala podání na inspektorát práce.

jeyre
20. čer 2022

Jak ti to teda vycházelo přesně na datumy? Kdy skončila MD a kdy jsi měla čerpat dovolenou? Kdy jsi žádala o čerpání dovolené? Jinak tohle upravuje Zákoník práce, par. 217 odst. 5. A začala bych se ohánět Inspektorátem práce.

lenulacek
autor
20. čer 2022

@jeyre hele tohle mam v pořádku. Řešila jsem to s malenkou , tohoe proste neřeším.
Jen jsem se chtěla vypsat, ze ucetni je 🐂. Podle ni na to nemam narok. Prý ať dam výpověď a pošle mi to obratem 🤯

swan42
20. čer 2022

@lenulacek pani ucetni by si mela dostudovat... 🤦
To nikdy nikdo nemel u vas v praci dovolenou? Nebo jim za to cerpani taky neposlala ani korunu a ceka az daj vypoved? 🤣

lenulacek
autor
20. čer 2022

@swan42 hele já nevím jak to řešila s jinyma holkama. Hlavně místo 26 dni mi vypocitala 5. Takže ty držely hubu a krok. Já jsem se ozvala, ze tohle teda ne. A to jejich neposlani peněz je asi nějaký Tytyty 😤

swan42
20. čer 2022

@lenulacek ja myslela jako vsechnu dovolenou, jakoukoli.
Nicmene uz to hlas na ten inspektorat, protoze cim driv, znas to...

jeyre
20. čer 2022

@lenulacek Tak v tom případě už bych jenom dotyčný tur nahlásila na inspektorát. Někdy mi přijde, jak kdyby to ty mzdovky měly dávat ze svého...

ondul
20. čer 2022

Koukám, že všude stejný. Taky sem musela začít mávat paragrafama, abych se domohla toho, na co sem měla nárok. Účetní jsou u nás naprosto neschopné.

lenulacek
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
ahyt
20. čer 2022

Dcery ucetni pred casem tvrdila,ze o tom nikdy neslysela.Uplne stejne,dovolena ,jako Ty Dokonce dceru vzala" na koberecek" k majiteli firmy,kde pred nim dceru ponizovala,ze chce frmu znicit,vytunelovat Holt lezprdelismus majiteli firmy.A to prosim dcera vysokoskolacka,soukroma firma v Praze,u firmy dcera pracovala 5 let,nikdy nemela zadnej prusvih,pracovala i zdarma prescasy A plat 20 tisic hrubeho. To si teda ale troufla,co.A neni to tak davno,pred 5 lety,takze uzasnej plat na vysokoskolacku a holt si dovolila moc.Nakonec proplaceno.Drzim palce a urcite se nenech odbyt

lenulacek
autor
20. čer 2022

@ondul já už jsem to dala na inspektorát