Úřednická zkouška. Mám k dispozici zákony, ze kterých si můžu něco vypsat?

evicka_kr
6. říj 2019

Ahoj, absolvoval jste někdo v poslední době úřednickou zkoušku? Zajímalo by mne, jestli u té zvláštní části mám k dispozici zákony, ze kterých si můžu něco vypsat? děkuji za postřehy 🙂

jannym
6. říj 2019

Mám za sebou dvě a u obou byly základní právní dokumenty k dispozici

evicka_kr
autor
6. říj 2019

@jannym Děkuji 🙂

swetlusska
6. říj 2019

A jak to prosím přesně probíhá? Možná mě to bude čekat taky, pokud se budu hlásit na jiný obor služby než jsem dělala.

jannym
6. říj 2019

Vylosovali jsme si otázky, dostaly čas na přípravu, v prvním případě jsem ji skládala na MV (udělali všichni i když některý s odřeninami ušima) a byla nás plna učebna proste jak ve škole když se skládala maturita, jeden mluví před komisi druhy se ve stejně místnosti připravuje což dost rušilo) v druhem případě na UOOU a tam jsme byli 4 (půlka prošla) ale mě to těžké nepřišlo, navíc jak nás tam bylo málo tak jsme byli před komisi sami i během přípravy takže jsme se nerušili navzájem

veroniquecz
6. říj 2019

@evicka_kr záleží jaké zkoušky a u jakého nadřízeného orgánu.

marketa11112
6. říj 2019

Mohu se prosim pozeptat? Jsou urednicke zkousky hodne tezke? Kolik je otazek? Kde otazky a odpovedi hledat? Pokud jde o praci na okresni sprave, co vlastne ocekavat? Dekuji

veroniquecz
6. říj 2019

@marketa11112 jsk jsem psala výše, je x zkoušek které můžeš dělat. Záleží na kterém úřadu jsi a jakou mas odbornost. Myslíš zkoušky odborné způsobilosti??

marketa11112
6. říj 2019

@veroniquecz ano, ty. priznavam, ze tam jeste nejsem. ale rada bych . dekuji

veroniquecz
6. říj 2019

@marketa11112 ty jsi povinna splnit do 6 měsíců od nastoupu. Obecná část je pro všechny stejná a odborná je podle toho kde jsi - ekonomickou, právní, životní prostředí, zdravotko....

veroniquecz
6. říj 2019

@marketa11112 jinak kazda má dvě části, písemnou a ústní. Pokud neprojdes u písemné, k ústní nejdeš. Můžeš to zkusit 3x, pak koncis v práci když nesplnis 😓

marketa11112
6. říj 2019

@veroniquecz dekuji. O ustni casti jsem nevedela.

terie1988
6. říj 2019

Zkoušku odborné způsobilosti, tzv. ZOZ je úředník povinnen splnit nejpozději do 18 měsíců, ne do 6 měsíců od nástupu. Viz zákon o úřednících. Pokud máš nějakou otázku ohledně Zoz, klidně napiš, ještě je mám v živé paměti 😅.

swetlusska
7. říj 2019

Otázky jsou předem známé? Jako u maturity? díky moc.

vineta
7. říj 2019

@swetlusska Koukni na stránky MV- v záložce “Úřednická zkouška” jsou veškeré info (včetně seznamu otázek pro jednotlivé obory služby a doporučených studijních materiálů)

brasilka
7. říj 2019

Ahojte, čeká mě také ZOZ z obecné části, na jaře, tak třeba se s někým potkáme 🙂

evicka_kr
autor
7. říj 2019

Zkouška odborné způsobilosti je ale něco jiného než úřednická zkouška?

veeeja
28. lis 2019

Ahoj, chtěla bych se zeptat, já začínám ZOZku v lednu, většinu otázek si vypracovávám sama, moje kolegyně, které zkoušky dělali nedávno, odmítají zapůjčit aspoň některé materiály. Chtěla bych se zeptat, nevíte jestli bych náhodou někde nesehnala vypracované otázky z obecné části? Předem moc děkuji a všem nám, kteří to máme teprve před sebou, držím palce 🙂

brasilka
4. bře 2020

Ahojte, jede někdo na ZOZ teď v březnu? Na obecnou část?