Ahoj, absolvoval jste někdo v poslední době úřednickou zkoušku? Zajímalo by mne, jestli u té zvláštní části mám k dispozici zákony, ze kterých si můžu něco vypsat? děkuji za postřehy 🙂
A jak to prosím přesně probíhá? Možná mě to bude čekat taky, pokud se budu hlásit na jiný obor služby než jsem dělala.
Vylosovali jsme si otázky, dostaly čas na přípravu, v prvním případě jsem ji skládala na MV (udělali všichni i když některý s odřeninami ušima) a byla nás plna učebna proste jak ve škole když se skládala maturita, jeden mluví před komisi druhy se ve stejně místnosti připravuje což dost rušilo) v druhem případě na UOOU a tam jsme byli 4 (půlka prošla) ale mě to těžké nepřišlo, navíc jak nás tam bylo málo tak jsme byli před komisi sami i během přípravy takže jsme se nerušili navzájem
@evicka_kr záleží jaké zkoušky a u jakého nadřízeného orgánu.
Mohu se prosim pozeptat? Jsou urednicke zkousky hodne tezke? Kolik je otazek? Kde otazky a odpovedi hledat? Pokud jde o praci na okresni sprave, co vlastne ocekavat? Dekuji
@marketa11112 jsk jsem psala výše, je x zkoušek které můžeš dělat. Záleží na kterém úřadu jsi a jakou mas odbornost. Myslíš zkoušky odborné způsobilosti??
@veroniquecz ano, ty. priznavam, ze tam jeste nejsem. ale rada bych . dekuji
@marketa11112 ty jsi povinna splnit do 6 měsíců od nastoupu. Obecná část je pro všechny stejná a odborná je podle toho kde jsi - ekonomickou, právní, životní prostředí, zdravotko....
@marketa11112 jinak kazda má dvě části, písemnou a ústní. Pokud neprojdes u písemné, k ústní nejdeš. Můžeš to zkusit 3x, pak koncis v práci když nesplnis 😓
@veroniquecz dekuji. O ustni casti jsem nevedela.
Zkoušku odborné způsobilosti, tzv. ZOZ je úředník povinnen splnit nejpozději do 18 měsíců, ne do 6 měsíců od nástupu. Viz zákon o úřednících. Pokud máš nějakou otázku ohledně Zoz, klidně napiš, ještě je mám v živé paměti 😅.
Otázky jsou předem známé? Jako u maturity? díky moc.
@swetlusska Koukni na stránky MV- v záložce “Úřednická zkouška” jsou veškeré info (včetně seznamu otázek pro jednotlivé obory služby a doporučených studijních materiálů)
Ahojte, čeká mě také ZOZ z obecné části, na jaře, tak třeba se s někým potkáme 🙂
Zkouška odborné způsobilosti je ale něco jiného než úřednická zkouška?
Ahoj, chtěla bych se zeptat, já začínám ZOZku v lednu, většinu otázek si vypracovávám sama, moje kolegyně, které zkoušky dělali nedávno, odmítají zapůjčit aspoň některé materiály. Chtěla bych se zeptat, nevíte jestli bych náhodou někde nesehnala vypracované otázky z obecné části? Předem moc děkuji a všem nám, kteří to máme teprve před sebou, držím palce 🙂
Ahojte, jede někdo na ZOZ teď v březnu? Na obecnou část?
Mám za sebou dvě a u obou byly základní právní dokumenty k dispozici