Úplná změna oboru, máte zkušenost?

taurielka
7. únor 2016

Máte někdo zkušenosti s úplnou změnou oboru?
Jsem farmaceutická asistentka a zároveň velký introvert. Paradoxně mě nevyčerpávají klienti se kterými mluvím pouze na dané téma, ale právě spolupracovníci. Jako introvert si ráda věci dělám sama, do hovoru s kolegy se moc nezapojuji. Na taková běžná konverzační témata nemám moc co říct. I když se snažím být milá a aspoň trochu konverzovat, moc oblíbená nejsem a kolegyně mě pomlouvají. Velmi mě to vyčerpává a hodně se to odráží na mé psychice. Vystřídala jsem už pár zaměstnání a všude to bylo stejné. Miluji čas strávený s rodinou, psem, ráda háčkuju a studium angličtiny.
Chystám se na mateřskou a uvažuju, jak na sobě zapracovat, abych mohla být svým vlastním pánem. Přemýšlela jsem na výukou angličtiny. Jsem někde mezi úrovní C1 - C2 a chystám se udělat si certifikát. Otázkou je, jestli se dá vůbec najít klientela, když nemám vzdělání v oboru atd. Prostě se toho bojím, ale zároveň vím, že situaci, ve které jsem moc dlouho nevydržím. Budu Vám moc vděčná za jakékoliv vaše poznatky a zkušenosti :roll:

etinka
7. únor 2016

Mám vystudovaný cestovní ruch na vysoké škole,před dětmi jsem pracovala v CK.Když se narodil syn a po čase se potvrdilo,že není vše ok a že bude trpět poruchou autistického spektra,také jsem nevěděla,co bude dál.Zůstala jsem doma dál,byla jsem doma téměř 13let a protože jsem hledala informace,jak se synem pracovat,jak ho rozvíjet atd....udělala jsem si jednoroční kurz asistenta pedagoga a navazující kurz pedagogiky pro vychovatele.
Nejen,že se mi to neztratí,ale malý povyrostl a snad časem budu moci pracovat jako asistentka pedagoga někde na poloviční úvazek 😉 .....takže u mě úplná změna oboru.A původní práce mi nechybí 🙂

taurielka
autor
7. únor 2016

@etinka

Děkuji moc za Váš příběh a zkušenosti, hodně jste mě povzbudila 🙂 Přeji Vám do života mnoho štěstí a zdravíčka pro syna a celou rodinu ..

bajana
7. únor 2016

@taurielka neviem si veľmi predstaviť lektora introverta, hlavne počas individuálnych hodín...najprv di skús nejaké doučovanie, či vôbec vieš učiť, znalosti AJ je len časť toho, čo potrebuješ, aby si bola dobrá lektorka...to vzdelanie nie je až také dôležité (inak sama som lektorka, viem, o čom píšem)

traveltour
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
traveltour
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
popelucha
6. dub 2019

Já jsem třeba studovaný chovatel koní + jsem k tomu navázala cestovní ruch na venkově...před mateřskou jsem vystřídala cestovku, průvodcování, administrativu a ani do jednoho se vrátit nechci. Uplatnění je bída. Takže budu taky měnit obor. Dlouho se zajím o léčivé rostliny, takže si dodělám kurz farmaceutické fakultě, ale chci si dodělat zároveň zdrávku a pracovat ve zdravotnictví ;) takže nebudeš jediná, kdo bude úplně mimo obor ;)