Ahoj,
prosím o vyplnění dotazníku pro kamarádku, co nemá koníka 🙂
https://uplatneni-matek-na-trhu-prac.vyplnto.cz/
Můžete poslat i kamarádkám 😉
Dotazník je jen do pátku 🙈
Díky moc!
No, pokud nekdo byl na rodičovské dovolené, tak se po ni vraci do puvodninprace, takze povinne otazky jak dlouho a kde hledal praci, jsou pitomost.
@j.a.n.i no To neni uplne pravda. Zamestnavatel mohl treba misto zrusit a vyplatit ji.
Nebo sama se mohla rozhodnout nenastoupit zpatky a byt doma mebo hledat jinou praci.
Nebo si mohla pozadat o neplaceme volno a v tu chvili uz zamestnavatel misto drzet nemusi.
Nebo.... by se urcite jeste nejaka varianta nasla 😉
No, vyplněno, ale s rozpaky: vracela jsem se normálně na původní místo plus mě během “rodičovské dovolené” (měla jsem 3měsíce, pak jsem si jen hodně snížila úvazek) mě oslovili dva zaměstnavatelé a zlanařili a pracuju 200h/měsíčně, víc než plný úvazek se nenabízí, přitom je to ledaskde běžné
@j.a.n.i dotaznik ale neni o tom, jestli se maji kam vratit. A opravdu ne kazdy se ma kam vratit...
Jestli jste se vratila do puvodni, tak jste praci nasla do mesice. Fakt je, ze by tam mel bejt asi nejaky rozcestnik.
U nekterych otazek o praci je to vyreseno tim "nezamestnana".
Nastesti to neni zadna diplomka, jen projekt na osahani tvorby vyzkumu nejspis 🤷
Ten dotazník je postaven špatně. Pokud jdu do práce po RD, tak se buď vracím na původní místo, nebo dávám výpověď a hledám jinde, ale ta možnost návratu na původní místo tam vůbec není. Přitom je to jedna z nejčastějších variant.
Říkám si, že autorka dotazníku asi také jako spousta žen nerozlišuje rodičovskou dovolenou (tj. ženy, kterým pracovní poměr stále trvá a jsou skutečně na RD) a pobírání rodičovského příspěvku.
Jinak je blbost, pokud jsem práci nehledala a vracela se do původní, uvádět, že jsem práci našla do měsíce. Nenašla, měla jsem ji stále.
@somalicats no ona je to totiz az 8.otazka s tou moznosti zaskrtnout navrat do puvodni prace 🤷
@swan42 No, to je sice hezké, ale pred tim to po me povinně vyzaduje jak dlouho jsem hledala praci, ne nehledala jsem ji. A kde jsem ji hledala, no asi nikde, když jsem ji nehledala... Proste ten dotazník je špatně, a spatny dotaznik da jen spatne výsledky.
A varianta, ze nekdo nasel lepší praci se koukam s ditetem taky nepřipouští.
@swan42 Jani má pravdu a přiznám se, že ač rozdíl mezi RD a rodičovským příspěvkem znám,tak v tu chvíli mi to nedošlo. Dotazník je postavený v tom případě velmi blbě. Protože nejčastěji kdo je na RD,tak mu pracovní poměr trvá. Obvykle se vrací na stejnou nebo podobnou pozici. Hledat práci nemusí,protože ji má jistou. Jedině v případě,že se z nějakého důvodu k povodní pozici, zaměstnavateli vratit nechce, nemůže, hledá jinou. Ale těch bude menšina.
Dotazník jsem vyplnila, ale ten dotazník je špatně a tipuji, že je na téma, ve kterém má tvoje kamarádka nulové zkušenosti. Pokud dělá práci na téma "sociální výzkum", tak by se měla víc věnovat způsobu dotazování, otevřené, uzavřené otázky atd. Z tohoto ji nevyjde vůbec nic kloudného. Například: otázka "kde bydlíte" - bydlím na malé vesnici u Prahy (již Středočeský kraj), ale pracuji v Praze, jenže na to už se tazatelka neptá, takže dostane poloviční odpověď. Naprostý souhlas s tím, že chybí odpověď "práci jsem nesháněla, nastoupila jsem do původní". Pak vůbec neřeší, že mnoho žen nastupuje k původnímu zaměstnavateli na jinou pozici, kde mají možnost zkráceného úvazku. A z technického pohledu dotazníku nemá možnost uvést vlastní odpověď, když to ve svých možnostech nenabízí. A nemožnost se vrátit zpět, když něco špatně zaklikneš je taky špatně.
Pokud to tvoje kamarádka potřebuje jen jako nutné zlo, pak to chápu a nemá smysl to dál řešit. Ale pokud se z toho chce něco opravdu naučit - jak technicky dělat sociální průzkumy, tak má spoustu prostoru pro zlepšení. A pokud potřebuje pracovat s faktickými výstupy, tak souhlasím s tím, že má dotazník špatně postavený a nedostane relevantní data.
@swan42 Nemit zkusenosti neni vubec nic spatneho, kazdy se v zivote ucime a posouvame dal. Ja se jen snazila nejak srozumitelne napsat, ze pokud tvoje kamaradka potrebuje v ramci semestralni prace bud 1)ukazat, ze umi sestavit socialni pruzkum, nebo 2)dostat z dotazniku relevantni data pro dalsi praci, tak se ji ani jedno nepodarilo a pokud se 1) nebo 2) chce opravdu naucit, tak to musi udelat znovu. A jako dukaz uvadim, ze je videt, ze tematu nerozumi. A to je preci sptatne. Neni nic spatneho udelat nejakou praci, behem procesu se neco naucit a zjistit, ze jsem to udelala proste spatne a udelat to znovu🤷♀️.
Vyse uvedene plati v pripade, ze ty a kamaradka jste otevrene konstruktivni kritice a ze se touto semestralni praci chcete neco naucit. Pokud je to jenom “must have” v ramci studia, pak je diskuse vlastne o nicem😉.
Tak on ten dotazník prej upravit jde 😀
No tak to asi už vůbec nebude mít relevantní data, když už to někdo vyplnil bez těch dalších možností...🙈
U otázky 8 mi chybí - nové, "vyšší" než před RD.
A u 9 otázky bych nedávala úvazek hodinově. Já mám třeba 25,5h týdně (je tam 30 a 20)