Dobrý den, nechala jsem si udělat nehty a vedoucí po mi oznámila že je v práci nesmím mít .Nevíte jak to je ? Pracuji v místním obchodě , když jdu do uzenin mám rukavice .Opravdu mužem mít z toho pokutu ? Děkuji moc
Myslím, že pokud nemáš udělané nevkusné drápy, ale jsou decentní, tak nezmůže nic.
Když jsem viděla, co za hrůzy nosí zdravotní sestry, když jsem byla na praxi.🤦♀️ Fakt mě zajímalo, jak nosí rukavice, protože se jim každé musely protrhnout.
@hennrietta normálně 😀 Nosím krátké gelovky několik let, většinou je urthnu nahoře u gumičky 😄
@hennrietta Tady nejde o to, zda je to vkusné nebo ne a jestli se může rukavice protrhnout, ale zda se na obchod vztahuje hygienická vyhláška, kterou se musí zaměstnavatel řídit. Pokud nebude dodržovat předpisy, je nezpůsobilá pro tu práci a může pak dostat i výtku nebo ukončení pracovního poměru bez nároku na odstupné. Stačí jeden nespokojený zákazník, který je nahlásí na hygienu a můžou dostat pokutu. A výmluva, že Máňa od vedle umělé nehty do práce nosí, jim asi moc nepomůže...
Vedoucí by měla vědět, jaká se na ně vztahují hygienická pravidla - zda pro ně platí 137/2004, kde je jasně napsané, že nehty nesmí být nalakované. Se divím, zda na to nemají napsané nějaké vnitřní předpisy, které by každého nového zaměstnance naučili, co ano a co ne.
Já mám teda taky gelovky, ale nepracuju ani v potravinářství ani ve zdravotnictví, takže cajk 🙂 Ale zase máme omezené délky sukně, výstřihy, tetování... ne že by se tím teda zaměstnanci 100 % řídili 😀
Ve zdravotnictvi platí nehty krátce střižené, přirozené, čisté a nenalakované a plus “bare below elbow”. U nás se to dodržuje, za nedodržování jsou vytýkací dopisy, sebraný osobka atd. Pokud se na vás vztahují stejný podmínky, tak pak ano, vedoucí má pravdu.
@podestatka Já nic proti krátkým a decentním gelovým nehtům nic nemám. Ale ty drápy právě nosila nejedná sestra. 🤦♀️😅
@llluckaaa Jasně, výpověď dostat může, ale nějaké handrkování a s pokutami jsem se nesetkala a mám kamarádky, co dělají v masně apod.
Záleží, jestli je zakladatelce přednější práce a dobré vztahy se zaměstnavatelem nebo gelovky. 🤷♀️
Já bych například alespoň gellak mít musela (průhledný), protože mám svoje strašně slabé, lámou se a třepí. 🙂
A čemu to tak vadí ,jasné dlouhé chápu může se protrhnout rukavice ale krátké? Když budu mít své tak se mi taky za nehty může dostat něco a nebo se mi zlomit tak čemu to vadi
Na umělých nehtech i laku se drží MRSA
@drep a co to je?
Meticilin rezistentní stafylokok
Mám za to, že při práci v potravinářství se musíš řídit předpisy, které nařizují, že máš mít na krátko ostříhané nehty a bez laku. Zřejmě by za tvé porušení předpisů mohl zaměstnavatel dostat pokutu od hygieny.