Ukončení zaměstnáni ve zkušební době. Jak to v práci vysvětlit?

lili1503
9. zář 2024

Dobrý den,
Potřebuji poradit

Momentálně jsem ve týden v novém zaměstnání, takže ve zkušební době, zaměstnání mě baví, ale vstávat v 4:30 každé ráno a dojíždět 20km do práce, kolektiv je sice super, všichni si mě tam chválí apod. Jen je to hodně náročná práce na fyzičku.

Ale naskytla se mi v místě bydliště lehčí práce, časově lepší a nemusím dojíždět a jelikož mám dvě děti tak je vodit a vyzvedávat ze školky.

Jenže jak to v práci vysvětlit když po týdnu tam všichni doufají že tam zůstanu napořád...

j.a.n.i
9. zář 2024

@lili1503 Žes našla něco bez dojíždění, což ti hodně pomůže s dětmi.

mackys
9. zář 2024

@lili1503 pěkný večer přeji, já bych si s tím hlavu nějak nelámala.
Pokud máš možnost mít práci v místě bydliště a víš, že to bude pro tebe lepší, tak do toho běž 😉
A co se týče výpovědi, tak ve zkušební době dáš prostě výpověď a důvod uvádět nemusíš.
Měl by být na to i přímo formulář.
Já to takhle měla před 4 lety a problém žádný nebyl, jen jsem ze slušnosti řekla, proč odcházím.

andelka
9. zář 2024

Nejsi první ani poslední. Já jsem kdysi končila po 8 dnech. S dětmi se to nedalo. Kolegyně nedávno taky z ničeho nic, protože našla práci blíž bydliště. Je to normální a těžko se někdo bude divit.

drep
9. zář 2024

Obecně se mi v životě osvědčilo říkat pravdu, je to zdaleka nejjednodušší. “Děkuju za šanci s vámi pracovat, bylo to fajn, ale mám nabídku v místě bydliště a práce se mi mnohem líp skloubí s rodinou”

hennrietta
10. zář 2024

Jednou jsem končila ve zkušební době. Odmakala jsem si šichtu a po ní šla předat výpověď ve zkušební době, abych na tu další nemusela. Řekla jsem jen, že už nepřijdu, že mě ta práce nebaví (fabrika).
Podruhé jsem měla smlouvu na dobu určitou. Mezitím se mi naskytla příležitost jiné a lepší práce. Nechtěla jsem tam zůstávat - práce mě nebavila, vedoucí nálady podle toho, jak se vyspala,...
Neřešila jsem, až se mě vedoucí zeptala, jestli prodloužíme smlouvu, tak jsem jí slušně řekla, že to nepodepíšu a budu nastupovat jinam. Ta byla naštvaná.. Pak mě začala lanařit ohledně peněz, jestli potřebuju víc a když viděla, že se nechytám a opravdu jsem rozhodnuta odejít, tak začala hrát na city.

Od toho ta zkušební doba je. Klidně by mohli zítra dát výpověď oni tobě a ty bys s tím nic neudělala. Hlavně si nic nevyčítej a jednej v zájmu rodiny. 🙂