Holky, prosím fundovanou radu od někoho, kdo tomu fakt rozumí (upřímně -nezajímají mě až tak soukromé názory nebo zkušenosti staré x let). Mám smlouvu na dobu neurčitou ,čili pracovní poměr trval po celou dobu mých třech MD a RD. Malé budou v únoru 3 roky, RD byla na 3 roky (resp. na 2 a pak prodloužena). Vracet se nechci a myslím, že ani mě nechtějí. Asi se tedy rozloučíme. Jaké jsou konkrétní možnosti? O odstupné mi až tak nejde, ale jaký je praktický rozdíl, jestli dám výpověď já nebo oni nebo to bude dohodou? Jinak chci čerpat RP až do 4 let a dělat něco jako OSVč, resp. už dělám asi rok při rodičovské. A časem uvidím, zda se tím uživím nebo si najdu práci jinou. Předem moc děkuji!!!
Pokud by ti měli dát výpověď oni, musel by tam být zákonný důvod. Ty můžeš dát výpověď bez uvedení důvodu. Pokud to bude dohodou, tak odpadá výpovědní doba, prostě se dohodnete k jakému datu skončíš.
@skororozvedena Je to fuk, zadny rozdil v tom neni, tedy mezi tvou vypovedi a dohodou, oni ti bez odstupneho vypoved dat nemohou.
Bude se ti dle toho pak počítat případná dávka, kdyby jsi šla na UP.
Ještě můžes zkusit požádat zaměstnavatele o neplacené volno do 4 let, a tím budeš ještě jakoby v pracovním poměru s ním, jeho to nebude nic stát, záleží jaké stě měly vztahy a vyšel by ti vstříc.