Dobrý večer,
Jsem po zákroku s nohou a chtěla bych ukončit neschopenku. S lékařem jsem se bavila a říkal, že se dá i neschopenka ukončit tři dny zpětně. Což by bylo nejlepší abych si odzkoušela, zda už to zvládnu anebo nikoli. Jediné co nevím je, zda se neschopenka může zpětně ukončit i o víkendu např. dnes.
Pracuji i o víkendu a tak bych si to ráda zkusila zítra, kdy ve firmě není vedení, což by bylo nejlepší že bych si mohla ve chvílích volna sednout.
Nevíte někdo jestli to jde?
a nevim jak to chodí u vás, ale já když dojdu do práce, automaticky musím předložit ukončenou neschopnost
@jituli84 s nadřízeným jsem o tom mluvila a nemá s tím problém. Kdyby to nebylo dobré, tak nikde nebude psané, že jsem tam byla. A aby to bylo 100% vyléčené tak bych na neschopence musela ještě být x týdnů a to skutečně nemohu. Doktor říkal, že bude nejlepší když to zkusím, že 8hodin bych s největší pravděpodobností zvládla, ale u 12cti si není jistý
No hold vždycky musíte vědět sama, stav nohy se muže zlepšit , ale i zhoršit. Však pokud ste takhle domluvená jak s lekařem tak s doktorem, tak to zkuste. U mého doktora by mi to neprošlo.
Mně gynekolog ukoncoval zpětně neschopenku v pondělí k neděli.
On ti ji může ukončit v pondělí. Když půjdeš k doktorovi ráno a pak hned do práce, tak se na V. díl označí, že si poslední den nemoci odpracovala a nehrotila bych to zpětným ukončováním.
DPN lze ukončit pouze tři dny dopředu ne zpětně...
Děkuji všem za odpovědi. Do práce jsem nakonec nešla a zítra si ji půjdu řádně ukončit(tak snad to bude dobrý) 🙂
Budu vám držet palce , aby ste to na nohou vydržela 🙂
@jituli84 děkuji
Jestli jste v práci kamarádi, pak by vám snad umožnili v případě, že není kam jinam přeřadit, být doma za 100 % dle zákoníku práce. Co se týče dotazu, jít na neschopenku a přerušit ji na dovolenou a zase se na ni vrátit, to si myslím, že neprojde. Ale na neschopence budete mít hodně omezení a bídný peníze, tedy předpokládám, že u krav žádné velké peníze, aby 60 % bylo slušných, nemáte.
No já to znám pouze tak, že lze uschopnit tři dny dopředu. Jako nemyslím si, že lze si jen vyzkoušet, že to zvladnete a popřípadě zase zustat doma. nechci vám do toho rejpat, ale nebylo by lepší se pořádně doléčit?