Úklid ve fabrice. Jak to zvládáte po fyzické stránce?

lili1503
20. zář 2024

Dobrý den,

chtěla jsem se Vás zeptat jestli tady není někdo kdo uklízí ve fabrice a jak časově úklid zabere na 7,5h - je tam u toho i výdej obědů.

Naskytla se mi příležitost dělat ve fabrice úklid a výdej obědů hned pod kopcem s pružnou pracovní dobou, samozřejmě vím co úklid obnáší a naštěstí jsem nadšenec do úklidu. Jen ostatní z okolí mi stále říkají, že je to straně namáhavá práce apod. Tak jestli tu nemám někoho kdo by mi řekl jaké prostory se většinou uklízí + jak to zvládá po fyzické stránce. Momentálně na pozici dělají důchodkyně.

Děkuji

dashyyy
20. zář 2024

Zdravím, máme takhle u nás paní v práci a je to fakt makačka, nezastaví se a jede jak motorová myš. Měli jsme před ní jinou a tak záleží, jak k tomu člověk přistupuje. Když půlku směny prokouříš a pak to jen pofackuješ, tak se to velice rychle někde objeví. My máme paní, která by se měla platit zlatem, je poctivá a fakt maká, že by se z podlah dalo jíst. Já to celkem obdivuju, jsem si jistá, že bych to nedala.

martulka88
20. zář 2024

@lili1503 Tam je to o tom, jak velké prostory. Jestli jen kanceláře + wc, nebo i nějaké "haly" či ubytování. V bývalé práci uklizečka měla jen kancelář, wc, společenskou místnost + ubytování a kdyby nekecala s každým, stihla to do 3-4hodin. Spíše jde prostě o množství protoru k úklidu. Plus jestli s tím souvisí mytí oken apod.

linusha
20. zář 2024

@lili1503 u nás ve firmě jsou na výrobní prostory + 2 patra celkem malé administrativy 2 pracovnice úklidu. Chodí na 12h obě ale hodně času prosedí v šatně, takže by mohly chodit i na min hodin.
Mají každý den: setřít podlahu ve výrobě, každý den umýt záchody a sprchy u pánských a dámských šaten, v šatnách umýt podlahy, umýt podlahy ve společných prostorech administrativy, utřít prach ve 3 zasedačkach (to dělají jen ve 2), umýt 2 kuchyňky, umýt záchody a vynést koše v administrativě a mistrově, uklidit jídelnu. Dle potřeby mají stírat vodu po výrobní hale (máme polootevřený okruh vody kvůli strojům, tak aby nikdy nebyly kaluže) to dost pokulhává, dle potřeby mají vyvést a vyhodit 110l popelnice správně vystřiženého komunalu,plastu, papíru do 1100l nebo velkoobjemových kontejnerů na dvoře, to dělat nechtějí. Obden -1*3 dny mají setřít podlahu a prach v kancelářích. 1* týdně důkladnější úklid v jídelně. 1*14 dní úklid mikrovlnek a lednic v jídelně. 1*za měsíc uklidit 3 ledničky v administrativě a mistrovne. Jednou 1/2 roku umýt okna v administrativě. Dle potřeby hrabat listí na dvoře a úklid na dvoře.

fire85
20. zář 2024

Já bych do toho nešla, uklízet záchody po někom cizím, ale já celkově nemám ráda úklid, tak to je asi taky tím. Radši jinou práci. A hude ti asi makacka, aby to za něco stalo.

lennus
20. zář 2024

@lili1503 Jen malá poznámka - je zkušební doba, tak to klidně zkus a uvidíš, líp to asi nezjistíš. 😉

lili1503
autor
20. zář 2024

@lennus 🙂 v říjnu nastupuji tak uvidím 🙂 naštěstí mě úklid dost baví tak uvidíme 🙂