Dobrý den,
chtěla jsem se Vás zeptat jestli tady není někdo kdo uklízí ve fabrice a jak časově úklid zabere na 7,5h - je tam u toho i výdej obědů.
Naskytla se mi příležitost dělat ve fabrice úklid a výdej obědů hned pod kopcem s pružnou pracovní dobou, samozřejmě vím co úklid obnáší a naštěstí jsem nadšenec do úklidu. Jen ostatní z okolí mi stále říkají, že je to straně namáhavá práce apod. Tak jestli tu nemám někoho kdo by mi řekl jaké prostory se většinou uklízí + jak to zvládá po fyzické stránce. Momentálně na pozici dělají důchodkyně.
Děkuji
@lili1503 Tam je to o tom, jak velké prostory. Jestli jen kanceláře + wc, nebo i nějaké "haly" či ubytování. V bývalé práci uklizečka měla jen kancelář, wc, společenskou místnost + ubytování a kdyby nekecala s každým, stihla to do 3-4hodin. Spíše jde prostě o množství protoru k úklidu. Plus jestli s tím souvisí mytí oken apod.
@lili1503 u nás ve firmě jsou na výrobní prostory + 2 patra celkem malé administrativy 2 pracovnice úklidu. Chodí na 12h obě ale hodně času prosedí v šatně, takže by mohly chodit i na min hodin.
Mají každý den: setřít podlahu ve výrobě, každý den umýt záchody a sprchy u pánských a dámských šaten, v šatnách umýt podlahy, umýt podlahy ve společných prostorech administrativy, utřít prach ve 3 zasedačkach (to dělají jen ve 2), umýt 2 kuchyňky, umýt záchody a vynést koše v administrativě a mistrově, uklidit jídelnu. Dle potřeby mají stírat vodu po výrobní hale (máme polootevřený okruh vody kvůli strojům, tak aby nikdy nebyly kaluže) to dost pokulhává, dle potřeby mají vyvést a vyhodit 110l popelnice správně vystřiženého komunalu,plastu, papíru do 1100l nebo velkoobjemových kontejnerů na dvoře, to dělat nechtějí. Obden -1*3 dny mají setřít podlahu a prach v kancelářích. 1* týdně důkladnější úklid v jídelně. 1*14 dní úklid mikrovlnek a lednic v jídelně. 1*za měsíc uklidit 3 ledničky v administrativě a mistrovne. Jednou 1/2 roku umýt okna v administrativě. Dle potřeby hrabat listí na dvoře a úklid na dvoře.
Já bych do toho nešla, uklízet záchody po někom cizím, ale já celkově nemám ráda úklid, tak to je asi taky tím. Radši jinou práci. A hude ti asi makacka, aby to za něco stalo.
Zdravím, máme takhle u nás paní v práci a je to fakt makačka, nezastaví se a jede jak motorová myš. Měli jsme před ní jinou a tak záleží, jak k tomu člověk přistupuje. Když půlku směny prokouříš a pak to jen pofackuješ, tak se to velice rychle někde objeví. My máme paní, která by se měla platit zlatem, je poctivá a fakt maká, že by se z podlah dalo jíst. Já to celkem obdivuju, jsem si jistá, že bych to nedala.