Těhotná, zaměstnaná na dohodu. Jak požádat o DPČ?

bartkat
27. lis 2014

Ahoj, potrebuji nutne potadit.
Jsem 6+6 podle ms, teoreticky termin kolem 22.7., ale tento mesic mi konci po dvou letech smlouva na dobu urcitou. Zaměstnavatel si me jeste necha v prosinci na dohodu, jen nevim jakou mu mam rict ze chci i provedene praci nebo o pracovni cin.? Jde mi o to abych dostala mateřskou, coz by melo vyjit s tim prosincem, pokud jsem dobře počítala.
Poradi mi někdo prosim?

roseinka
27. lis 2014

Mateřskou byste měla normálně dostat, když máte odpracované dva roky. 🙂 A pokud budete pokračovat na dohodu, tak tím se nic nemění. Kamarádka pracovala rok na dohodu a mateřskou normálně dostala. 🙂 A dejte si spíše tu dohodu, kde vám zaměstnavatel platí soc. a zdrav. pojištění, myslím že to je o pracovní činnosti, ale nejsem si jistá.

bartkat
autor
27. lis 2014

@roseinka pokud nebudu v prosinci pracovat tak MD nedostanu, jelikož bych se nevešla do te ochranne lhůty

roseinka
27. lis 2014

@bartkat Jo, tak s tou ochrannou lhůtou máš pravdu. Tady je o mateřské víc: http://socialni-davky-2014.eu/materska-2014/. Tak buď jít na nemocenskou, jestli by to teda pomohlo a nebo ta dohoda.

j.a.n.i
28. lis 2014

@bartkat Potřebuješ dohodu o pracovní činnosti a musí v ní být určena měsíční mzda vyšší než 2500,- ale i to je pro tebe nevýhodné, ideální by bylo ukecat zaměstnavatele o prodložení toho PP ještě o měsíc. Ale jinak, pokud bude termín opravdu 22.7. tak ti to vychází i bez prosince, ale je to skoro na hodiny 😀 na druhou stranu, DPČ ti strašně sestřelí výši mateřské, takže já bych možná pokud se neukecá prodloužení riskla tu ochrannou lhůtu.