Holky, poraďte pls. Jsem těhotná a momentálně bez práce. Nejsem na úp, jelikož jsem si myslela, že najdu zaměstnani ihned, co skoncim predchozi (v lednu). Momentalne si zdrav. poj. platim sama. Ted me tehotnou nikdo nezamestna takze premyslim ze pujdu na urad prace, aby za me platili zdravotni. Je to tak mozne udelat? Dekuji za odezvy
@tatrlasek děkuji
@tatrlasek myslim ze mas pravdu ty... dnes jsem presne toto vyhooglila 🙂
*vygooglila
@tatrlasek Hele tohle se urcite zmenilo....Je to ta prvni castka po celou dobu. Muzes si to i navolit na dyl, pokud chces....
@kaja2016 ještě to není schválené.
@blaablaablaa Aha, nevsimla jsem si, tak se omlouvam za desinformaci. Pisou, ze to bude pravdepodobne platit od konce 2017.
@tatrlasek když to projde, tak by se to čerpání mělo zrychlit i těm, které odpracováno nemají. Uvidíme, jak to bude 🙂
Ahoj,🙂
Jsem docela asi v pytli 🙂 - nevím 🙂
Pracovala jsem 10let 2006-2017 a od 1.3.2017 jsem evid. na up a pobírám podporu,45% pač já dala výpověd..
Jenže jsem těhu zítra mi to jistě potrvdí dr a pak hned "jen tak mimo okraj" na jízdy do Aš 🙂
Zkrátka moje tělo si řeklo že bez dovolení otěhotníme když jsme odpočatí.. 🙂
Otázka zní : můžu se ješte obrátit ohledně mýho těhotenství na býv.zam? Četla jsem totiž něco o ochranné době 180 dní,ale nevím zda je to i když jsem výpovedˇ dala já. Asi ale těžko 🙂
Za každou odp.děkuju a snad vše dobře dopadne i když tuším jak jsem psala výš,že jsem v ... 🙂
Jestli se nemýlím, těch 180 dní znamená, že pokud zaměstnání skončilo ( bez ohledu, zda dohodou, tvou výpovědí nebo třeba skončením smlouvy na dobu určitou) ve lhůtě méně než 180 dnů před možným nástupem na mateřskou (tedy 6-8 týdnů před termínem porodu), budeš mít nárok na mateřskou. Tj. muselo by skončit zhruba v době, kdy jsi v 7 tt. Předpokládám, že jsi teď tak v 6 tt, když jdeš teprve na potvrzení, takže bohužel momentálně nárok nemáš a musela bys ještě nastoupit někam do práce.
@luciasek1987 rodicovska se da tusim vyridit na otce ditete, on dolozi sve prijmy a muze se tak i volit délka rodičaku a nemas to automaticky dané. Tolik o tom nevim jen jsem četla, ze to tak holky delaly, zkus si o tom trosku pozjistovat 😊😊
😘 děkuju za podporu ☺☺☺ všem ☺.
Ano, zapsat se na uřad práce 🙂 Pak řešit mateřskou klasicky přes sociálku, když bude zamítnutá klasická mateřská, nastoupíš po narození dítěte hned na rodičovskou dovolenou na 4 roky - automaticky dané ... a za ty 4 roky vyčerpáš dávku 220tisíc.