Dobrý večer😊,
chtěla bych se zeptat zda některá z vás neřeší stejnou/podobnou situaci jako já. Momentálně jsem na neschopence, zaměstnaná jsem, jenže mi smlouva končí posledního ledna. Zajímá mě jak to bude až nastane doba, kdy mi má vypršet smlouva? Je to tak, že dále můžu zůstat na neschopence až do doby než nastoupím na mateřskou? Bude stačit, když potom půjdu na pojišťovnu a nahlásím, že mi vypršela smlouva, ale dal zůstávám na neschopence?
Děkuji 🙂
@andelka děkuji 😊
@monikaartimova Akorát tedy ten nastup na materskou musíš stihnout do 180 dnu, pokud tedy to zamestnani nebylo kratší, to bys nemela celych 180 dnu.
@j.a.n.i aha, to jsem netušila🙂 díky za informaci .
@j.a.n.i 180 dni od vypršení smlouvy? Chápu to dobře?
@monikaartimova taky jsem to tak měla. Byla jsem takto i domluvená s vedením, že před skončením smlouvy odejdu na neschopenku, tím pádem budu na neschopence dokud nebudu mít nárok na mateřskou. Nabídli mi to tak ze své iniciativy. Oni už věděli, že jsem těhotná a mě bylo jasné, že mi smlouvu neprodlouží, proto jsem to i předem probírala s mamkou, která v tom pracuje a shodly jsme se, že je to nejvýhodnější řešení.
@monikaartimova Ano, 180 od vypršení smlouvy, pokud ta smlouva trvala alespon tech 180 dnu. Pokud vy byla kratsi, je ta doba do nastupu stejně dlouha jako smlouva.
Byla jsem v podobné situaci a je to u obou ano.