Zdravím, oznámila jsem v práci těhotenství a chtějí mě vyhodit. Smlouvu mám na neurčito, můžu s tím něco dělat? Já myslela , že mě vyhodit nemůžou... Jsem těhotná poprvé a neznám takové věci a můj šéf je mazanej. Děkuji za odpověďi.
Taky zalezi, jestli nejsi ve zkusebni dobe. To pak muze. Jinak ne.
@veronikacv kdyz ma smlouvu na neurcito.
Tak i kdyz dostanu smlouvu na neurcito, mam tam zkusebni dobu ze zacatku ne? Pani neuvedla, kdy nastoupila a dostala smlouvu.
@hezz17
@veronikacv nene nejsem jsem tam 2 roky
@misicka03 smím vědět název kavárny? Já jen abych věděla kam nikdy v životě na kafe nejít když se takto chovají k těhotný zaměstnankyni 🤬 opravdu neuvěřitelné takové jednání každopádně se ničeho neboj, vyhodit tě nemůžou 😉 hlavně se nenech zastrašit, předpokládám, že jako servírka děláš dvanáctky a jsi celý den na nohách což není vhodné pro těhotnou ženu takže pokud ti budou dělat problémy tak se nech buď přeřadit na jednodušší práci a pokud žádná taková není tak máš nárok na to být doma za 100% platu 😉 tvůj šéf může být mazaný, jak chce, ale zákon mluví jasně v tomto případě 🍀
@j.a.n.i kavárna má stejně teď zavřeno, ne, takže jestli neruší podnikání,jako spousta jiných 🤔
@misicka03 Z vlastní zkušenosti vím, že si šéfové v gastronomii myslí jak můžou úplně všechno. Vždycky hledají způsob jak zastrašovat nebo se zaměstnancem vydrbat. Nedej se. Pokud zruší provozovnu tak je to jediná možnost jak tě připravit o práci.
No já ti nevím, ale podle mě by bylo nejlepší poprosit lékaře a jít prostě na neschopenku s rizikovým těhu. Vyhodit tě nemůže, tečka. Pokud tedy neruší kavárnu ale to pak nenadělá nikdo nic. Ale radši bych byla na neschopence a nemusela toho “šéfa” už vůbec vidět po tom co na tebe zkusil. A může si říkat kdo chce co chce o tom že je to vůči němu nefér a neloajální apodobně. Zaměstnavatelé se pořad ohánějí takovými slovy jako je věrnost a loajalita k firmě, ale v naprosté většině případů když je na nich aby projevili loajalitu tak se chovají jako hyeny...šla bych hned a naprosto bez výčitek
@veronika9595 No nefér je to vůči státu, když pominu ten, tak i vůči zakladatelce, neschopenka není plný plat a ještě omezené vycházky... To taky není hitparáda...
@veronika9595 suhlas s
@gramar
A dalej na čo byt PN? A obmedzovana? Ked moze požiadať o preradenie na inu prácu-vyhovujucu-ak ju zamestnávatel nema moze byt doma so 100% nahradou mzdy. Bez obmedzeni.
@hezz17 Jestli si dělá všechno na směně sama tak třeba přejímka a uskladňování zboží ( basy s minerálkama, limonádama,...), minimálně 12 hodinové směny ( někdy i déle), které můžou být na běhání dost náročné a nemá čas si ani zajít pořádně na záchod nebo se najíst - je tam jediný zaměstnanec, pokud točí pivo, tak tahat bečky taky není vhodné,...záleží co to je za provoz.
@michaela666 No len ci to ma vsetko v PZ pri takom "chytrakovi"..
@michaela666 mám to přesně takový jak píšeš a je to jediná kavárna ve městě, takže hrozný. Teď kvůli covidu mám na chvíli klid..
@misicka03 Mě takhle odrbával jeden pan herec ve svojí restauraci a školu mi to dalo dost tvrdou do života. Za všechno strhávání peněz z platu, žádné volno. Se zákoníkem práce si totálně vytíral zadek, protože měl známého na úřadě, který všechna naše udání smetl ze stolu...První práce po škole a po 16 hodinových směnách 4 dny v kuse jsem nakonec sebrala odvahu a šla jinam...Uvidíš jak se budou znovu otevírat kavárny, ale normálně bych mu řekla, že buď sežene dalšího člověka na směnu a vytvoří ti vhodné podmínky, jinak má smůlu.
Tak teď mě zajímá ještě víc co je to za kavárnu, jsem kousek od Olomouce. 😀
Sef za odmenu...
Rozhodne nemuze. Nic mu nepodepisuj. Jakou mas pracovni pozici?