Hezky den, chci se zeptat hned nekolik otazek. Pracuji na 3 smeny, tedy ranni, odpoledni, nocni. Jak je to s praci v noci kdyz jsem tehotna? Jsem hodne unavena a nedavam ty nocni. Taky se chci zeptat, muze me zamestnavatel (agentura) vyhodit kdyz uz mam po skusebni dobe? Dekuji Vam.
Ad vyhození, no standardně ne, ale je otázka, jak máš s agenturou formulovanou smlouvu, občas v nich bývají kličky, přes které to jde, zejména pokud se smlouva váže na nějaké přidělení.
@j.a.n.i Ano, mam ve smlouve neco o docasnem prideleni. Taky je to smlouva na dobu urcitou, do konce prosince, tedy je mi jasny, ze me pak urcite vyhodi.
Tak to si tu oblast kolem dočasného přidělení pečlivě přečti, jako právník nejsem, takže podrobnější info ti nedám, ale už jsem se setkala s tím, že někdo měl formulaci, že se smlouva uzavírá na dobu určitou, po dobu přidělení XY. No a pak stačí zrušit to přidělení a smlouva skončí.
@j.a.n.i Jako mam tam, ze doba trvani docasneho prideleni je neurcita. Ale stejne me asi vyhodit muze. Mam pak vubec narok na materskou?
jak dlouho pracuješ, nemusí být jen u agentury, ale teď celkově?
@adula000 Uz leta, mozna obcas na mesic vypadek. Ale nikdy jsem nebyla dlouho nezamestnana, jak pisi, maximalne ten mesic mezera.
Ahoj. Já jsem pracovala pouze v noci a proto jsem těhotenství tajila až do konce z vlastní vůle. Doktor mě hněď na začátku upozornil na to, že těhotné nesmí vykonávat práci v noci.
@drep ano, po minutě na internetu jsem našla správnou odpověď. Práce vysloveně zakázána není, ale pokud se zažádá o přeložení na jinou směnu, mělo by se vyhovět. Já pracovala protože jsem chtěla. Měla jsem v pracovní době téměř neomezené možnosti spánku a práce v noci mě prostě baví
Těhotné nesmí mít noční směny, a vyhodit tě taky nemůže