Ahoj, po oznámení zaměstnavateli o mém těhotenství jsme dostala vzápětí zpětnou vazbu že práce co vykonávám není pro těhotné vhodná ( lezení do výšek atd...) a že žádnou jinou pozici pro mě nenajde a řekl mi ať jdu na neschopenku. Mám se nějak ohradit? nevím na co vše mám nárok.Nebo mám nastoupit na nemocenskou a mít vycházky?
Sousedka v ulici byla celé těhotenství doma za 100 % platu, vycházky kdykoliv, protože zaměstnavatel pro ni neměl práci. Když mi to říkala, nechtělo se mi tomu věřit, vzhledem k tomu, co tu čtu na koníkovi. Takže možné to je, nenech se ošidit.
@plksv přesně tak . Má na to nárok . Byla by hloupá nastoupit na nemocenskou . Pokud bude doma za 100% může si dělat co chce ..není to neschopenka .
Super, tak vám děkuji za info holky. Tak snad mě neodbyde a nevytahne na mě nějakou podpasovku 😄
Narok samozrejme mas. U manzela v praci (fabrika) teda vzdy neco najdou, nikdo neni doma na 100%. I kdyby mela delat totalne nesmyslnou praci jako treba rozkladat krabice na male kousky do kontejneru…
Pokud nema jinou pozici, tak je to na tobe. Materska se vzdy pocita za poslednich 12 mesicu co jsi byla v praci, neschopenka ti to nijak neovlivni. Pracuji v techto sluzbach. Jen na rodicak nastup co nejzassi termin.
Zamestnavatel te může převést na hůře placenou práci a pokud je tvoje práce opravdu v těch zakazaných v příslušném zákoně, bude ti rozdil doplacet socialka (vyrovnavaci příspěvek v těhotenství a mateřstvi). Chci říct, že i zaměstnavatel na tom může najit nějaký klad, za málo peněz pro nej muzes dělat neco užitečného nenáročného a ani finančně na tom ty nebudes skodna - mne se to libilo 😉
No a jak to zamestnavateli podas, uz je na tobě. Jestli zvolis variantu, vim, ze mam narok na prevedeni a tedy na neschopenku nepůjdu. Nebo druhou, vite, ja to zkousela, ale dle doktora jsem zdravá, takze mi nechopenku nenapíše, neda se nic selat, musite to nejak vyresit vy.
Ahoj . Pracuji jako administrativní pracovník .Radim ti toto . Na neschopenku nechoď přijdeš o peníze . ! V případě, že zaměstnavatel nemá pro tebe vhodnou práci, na kterou by jsi mohla být převedena, jde o překážku na straně zaměstnavatele. Těhotná žena pak zůstává doma se 100% náhradou mzdy.
Oznam že toto víš a že chceš potvrzení že pro tebe nemá jinou práci a zajdi na osobní a nástup na náhradu mzdy .