Ahojte, je tady někdo, kdo dělal, dělá v open Space? Myslím opravdový prosklený komplex, kde nelze otevřít ani malý větrák, všudepřítomná klimatizace, kvanta lidí na hromade, hotová drůbežárna. O hluku ani nemluvě. V něčem takovém dělám, bohužel. Já vím, že měla bych být ráda, že nějakou práci mám, není to pravé fyzicky náročná, sedím při PC, plat by mohl být lepší, ale může být, měla jsem i daleko horší a chodila tam. A mám z toho zdravotní problémy. V lednu jsem se skoro z toho zhroutila, byla dlouhodobě PN a teď zase už týden mám po ránu tenzní bolesti hlavy, je to psychika úplně v háji. Home Office mi neradte, posílala jsem tam dopis na vedení firmy, že žádám a popsala všechny důvody a home Office nelze, chodila jsem za šéfem celý rok s touhle žádosti a ne a ne. Nevycházejí vstříc ani minimálně. Novou práci hledám a nic. Přitom hledám práci v oboru, jde mám zkušenosti, dokonce i v zahraničí. Většinou odepisou, že děkuji, ale.....a vůbec nemají zájem se ani jen vidět, nebo tak. Nechápu. Nebo nějaké nabídky na Švarc systém za pár korun, no tak nelegálně pracovat nechci, nebo prodej drahých parfémů v obchoďáku, kde je životnost necelý měsíc.ty inzeráty se točí pořád to samý dokola
A peníze jsou potřeba,nemůžu si dovolit být doma. Naštěstí u nás v práci by nebyl asi problém výpověď dohodou klidně hned,jen třeba něco mít. Nebo se naučit žít tam v tom proskleným pekle, ale když už mám podruhé zdravotní potíže, tak to asi nepůjde? O tom, že od září do března mám každý měsíc tu virózu, tu angínu, tu covid,tu chřipku, tu horečky, to nemusím mluvit, protože bacily jednoho - bacily všech. Asi mi neporadite, nebo možná ano, je to na palici. Od rána zase bolest hlavy, oblast oka, je to vseleko.
@galatea_a to ani ne, na hrubky si pozor dávám, ale možná je problém to, že mám vysokou školu a jsem překvalifikovana. Chtěla jsem dělat asistentku pedagoga, tahle práce mi dává smysl, sama mám dítě, které má ve školce k sobě asistenta, ale to bych neměla mít vysokou školu, ta mě hodně brzdí. Smutné, že to, co by mělo být plus, se jeví jako veliká brzda.
No hele zrovna ve škole je to líheň bacilů, ale podle toho co píšeš, tak asi problém, že hned všechno chytneš je v tom, že se v práci cítíš špatně.
No tady je jedina rada - odejit.
A k tomu hledani... Pokud Ti x nabidek nevyslo ani tim, ze by si Te pozvali, tak proste bude na 100% chyba na Tve strane. Bud spatny zivotopis ci motivacni dopis nebo se proste hlasis na spatne pracovni pozice. Zda se podcenujes nebo precenujes uz si musis rict sama. Nebo hledas jen v urcite dojezdove vzdalenosti a holt musis ten radius zvetsit. Ale to by Te aspon nekam pozvali.
Jo a klidne oslov i firmy, ktere nemaji inzerat, ale Tobe se libi. Taky to muze vyjit, muj manzel takhle nasel praci.
Ja vedeni firmy chapu, kdyz dovoli HO Tobe, tak pak musi vsem a muzou ten sklenik zrusit a uz vas do lacine kancelare nedostanou. Kdo by v tom chtel pracovat, zni to hrozne.
Souhlasím s @jane46, někde máš chybu, když tě ani nepozvou. Předpokládám, že se hlasis na pozice, kde nesplnujes požadavky, to se děje nejčastěji. Firmy pak nereagují, protože prostě hledají něco jiného a dostávají životopisy lidí, kteří to nikdy nedělali. Ale ta chyba může být i jinde, třeba v jazykových znalostech nebo vzdálenosti od firmy, taky časté důvody k zamítnutí. Řeším to neustále, že se mi hlásí nevhodní lidé a ty vhodné si musím někde najít sama...
@properjoey právě hlásím se na pozice, kde je třeba full time home Office, tak to pak jedno,kde bydlím a hlasim se do sektoru cestovního ruchu. Mám na to střední školu, vysokou školu, dělala jsem na hotelu, v cestovce na oddělení prodeje i na centrále, delegatku v zahraničí, napsala knihu z oblasti cestovního ruchu a ani nepozvou na pohovor. Zásadně nereaguji, pokud nesplňuji aspoň 90% požadavků, to vím, že je zbytečný. Holt asi je mi souzeno v tom skleníku být do smrti. Nikdy jsem si nemyslela, že to bude s prací tak složitý.
@sfet a když požadavky splňujes, tak se ti taky neozvou? Tu praxi máš z posledních let?
@sfet Nekde bude chyba. Jake presne pozice hledas? Ono cestovni ruch je siroky pojem.
Z vlastni zkusenosti vim, ze na o hodne nizsi pozici nez je Tvoje kvalifikace Te taky nebudou chtit vzit, protoze automaticky budou ocekavat, ze jim pri prvni prilezitosti uteces za lepsim nebo se nebudes plne venovat praci.
Nebo neni Tvuj zivotopis az moc "NEJ" jako "ja jsem TOP v cestovnim ruchu" Byla jsem nekolikrat na druhe strane VR a tyhle zivotopisy a dopisy, kde se ten clovek prezentoval, ze ma i od planety klice a bez nej nemuzeme byt, ten nas od zacatku odrazoval i kdyz to byla pravda.
Nejaky ten preklep nevadil, stane se, ale nesmi tam neco prastit do oci, nejake nesrovnalosti a i fotka proste ovlivnuje.
Kdyz uz jsme meli uzsi vyber, tak i ty vlastnosti a konicky jsme dukladne procetli a ano, kdyz tam nekdo ma jen cestovani, doma neposedim, adrenalin atd. tak ho na praci z domu u PC nevezmu, protoze bude delat akorat nekde z lesa az uz mu budou terminy horet, spolehlivost s otaznikem.
Proklepnuti na netu parkrat taky probehlo.
Pro Tebe by bylo nej najit nekoho kdo se Ti na to podiva. Posilas motivacni dopis? Tam taky jde nasekat vety, ktere zaridi posun v seznamu uchazecu az dolu.
@sfet
Ja bych v necem takovem taky delat nemohla.V byvalem call centru kde jsem delala se nevetralo skoro vubec,bylo mi z toho spatne.
@ahyt
jestli praci vubec sezene,ted je to s AP docela naprd.
@zelenaesmolda v Praze ne,neustale je poptavka i behem roku,alespon zatim🙏
Tak VŠ neuváděj, v čem je problém? Na asistenta pedagoga potřebuješ kurz asistenta nebo pedagogické minimum, to máš? Jednu dobu byl boom, že si ten kurz udělal každý druhý, tak jestli se na pozici hlásí 20 účastníků s kurzem a ty ho nemáš, ani praxi ve školství tak asi bohužel nemáš šanci.
@prejeta_zaba tak já říkala, že v případě, že by mě přijali, tak bych si ho hned udělala. Nechci si zas udělat kurz, dát peníze a práci nemít. To mi ještě před pohovorem řekli, že aktuálně ho mít nemusím, ovšem v případě přijmutí to bude dobré. Na pohovor jsem se dostala, tam zjistila, že tu vysokou školu si v životopisu nevšimli, pak úplně otočili, pohovor najednou skončil, já nechápala. Jako bych byla s vysokou školou prašivá. Už se stalo, že jsem vysoku školu teda v životopisu neuvedla, když jsem se hlásila do obchodu a stejně to nepomohlo.
@ahyt asi vadi, že když mám vysokou školu, tak budou mě muset lip zaplatit, dokonce jsem slysela, že nekde na asistenta pedagoga staci základní vzdělání + kurz, tak k čemu vysoká škola. Možná se boji, že ten s tou vysokou školu bude zasahovat do kompetencí pedagoga, odejde při první příležitosti za lepším místem a tohle bere jako z nouze ctnost. Nevím.
@sfet nedelas třeba něčím blby dojem na pohovoru? Měli jsme paní s luxusním CV, ale ten dojem z ni pro osobním pohovoru byl tragicky, odstrelila se tím … taky vypadala celkem zoufale už, ze nemůže nic sehnat delší dobu … Jinak spis vnímám v praci opačný problém, nejsou lidi, ani životopisy nechodí.. berou se lidi, kteří by se dřív ani nezvali na pohovor … ale zas trn cestovní ruch muže byt víc problematicky.. skolu nepotrebujes… a tolik lidi asi taky ne… případně jako delegáty do zahraničí .. a to asi s detma smolik …
@sfet asistent pedagoga bude tabulková práce a co jsem pochopila ne moc dobře placená, vesměs zkrácené úvazky … tam te nejspis těžko preplati…
@sfet a proč nemůžeš dělat AP?
Můj syn má ve školce asistentku, která má sice jen titul Bc. a je naprosto boží 👌 podle mě se "odstrelis" sama tím, co by si kdo myslel a buď hrdá na to, že máš VŠ...
A zkus se poohlédnout i jinam než po cestovním ruchu?
Pracovala jsem v Open scape 5 let, první 3 roky nás tam bylo cca 12, další dva roky cca 30.
Pracovala jsem jako HR, mne osobně to nevadilo, bylo mi to nepříjemné z důvodu hluku, ale naštěstí jsem měla 2-3 dny v týdnu HO, takže se to prostě dalo.
Nyní pracuji v kanceláři, kde sedíme dvě - půlku času jsem tam sama a ikdyz nemám HO, je to prostě super, rozdíl fakt velký.
Být na tvém místě a mít takové problémy, dám výpověď.
Já dala výpověď i přesto, že jsem novou práci neměla, během dvou měsíců hledání jsem byla na 3 pohovorech a ve dvou pracích mě vzali, poradila bych aktualizovat životopis a motivační dopis psát vždy individuálně k aktuálnímu místu, ke kterému se hlásís a uvádět v něm fakta, proč vzít zrovna tebe, co jim můžeš nabídnout, ne žádnou omáčku okolo. No a na pohovoru se snažit být sebevědomá a empatická 😇. Držím palce
@sfet no je fakt,ze tam asi nezalezi na vzdelani,spis asi na rozhodnuti toho jedince,zda to chce delat za tak malou mzdu,jsou na to prece tabulky a ty se dodrzuji.Je to malo placene,ale alespon dceri to pry za to stoji,kdyz vezme v uvahu ty " vyhody".Jinak za me a manzela az tak nadseny z toho nejsme,ale nic ji nerikame ,je to jeji zivot a chceme,aby mela stastnou rodinu,deti.Ja i manzel jsme oba lekari,sice jsme se meli myslim docela dobre,zvlaste v poslednich letech.Ale casova narocnost obou,sluzby,stres atdatd. se myslim podepsaly na rodinnem zivote.Spis tedy ja,takova mamina,trpela neskutecne,ze dcery sidim.Tehdy nebylo absolutne zvykem,menit profesi,proste se to nedelalo a mne to ani nenapadlo.Takze vlastne dceri fandim,i kdyz.. nevim,skoda vzdelani,ale treba se k tomu vrati.A s dcerou tam ted absolvuje kurz Ukrajinka,ktera neumi skoro cesky nebo je videt,ze jsou tam " damy" neprilis vzdelane,takze asi vzdelani tam neni podminka.Omlouvam se za roman
Neumim si predstavit, ze bych mela travit zivot v praci, ktera se mi bytostne nelibi, odesla bych.
Ale stejne jak pisou ostatni - nekde delas chybu. Pracuji take v cestovnim ruchu a kdyz jsme posledne nekoho hledali, tak jsme na pohovor pozvali doslova kazdeho kdo 1/ splnoval pozadavky 2/ napsal alespon jednu vetu proc chce pracovat u nas (nebo proc ho mame vzit nebo proste neco po cem jsme uverili, ze na "poslat CV" nekliknul omylem a precetl si alespon nazev pozice...) K tomu, ze se citis prilis kvalifikovana staci jedna veta na vysvetleni, ze uz jsi zkusila ledasco a chces delat tohle a nemas vyssi karierni cile nez delat praci, ktera te bude bavit a budes v ni spokojena.
Clovek se nema podcenovat, ale opak taky neni dobry. Ze mas vysokou skolu zminujes v zacatku, z nejakeho duvodu ktery nechapu mas pocit, ze ti to brani delat asistenktu pedagoga, kterou chces delat. Nekolik lidi ti napsie, ze ve VS problem nebude a ty si dal jedes svou, ze te urcite nechteji kvuli te VS.. Ja nevim, ale moji socialni bublinu tvori predevsim kamaradi z VS a prakticky vsichni moji pratele z prace maji VS. A nikdy jsem od nikoho neslysela, ze by jim hotova VS branila v jakekoli praci. Tohle zduvodneni bych asi opustila
@tereza0111 no proč si jedu svou? Protože mě pozvali na pohovor, to znamená, že jsem je nějak zaujala. Nepozvali každýho, to mi pak i řekli. Vyselektovali si pro ně zatím vhodné uchazeče. Pohovor začal a pohoda, pak se tam dočetli o vysoké škole, což byla pro ně nová informace, asi nějak v životopisu přehlédli, nebo má nevím co, ale okamžitě obrátili, už se netvářili vůbec přívětivé a vysloveně pohovor ukončili, ještě jsme se ani nezačali pořádně bavit. Za 5 minut jsem byla venku, tak rychlý pohovor jsem snad předtím neměla. Tak co si o tom mám myslet? Když se hlásím na asistentku, tak otázky, proč chci s VS dělat tuhle práci, bude mi to stačit, neuteču jinde? V obchodě to samý. A když si můžeš vybrat, že přijmeš někoho, kdo má jen základní vzdělání s kurzem, což na to staci a někoho, kdo má vysokou školu, která na to potřebná nebude, ale toho člověka musíš jen kvůli titulu lip zaplatit, no tak komu dáš přednost? Kdo říká, že vysokoškolákovi, tak lze.
@sfet ano, můžeš si vybrat navazující magisterské studium na jiný obor než máš vystudovaný (Mgr et Mgr) - většinou délka trvání tohoto navazujícího studia jsou dva roky. Pokud je tvůj sen být asistent pedagoga tak nerozumím, proč by sis nedoplnila vzdělání a nebyla klasický učitel.
tak učit me nikdy nelákalo, ale narodil se mi autistický syn, začala jsem se o to blíž zajímat, úplne se mi zmenil na to pohled a tahle práce smysl má, taky by to byla vhodná práce vzhledem k jeho diagnoze, je žádoucí se mu víc venovat, ale je pravda, že klasický učitel jsem být nechtela. Ten asistent mi dává vetší smysl. je to tak.
Jestli ti ta práce nevyhovuje, budeš ji prostě muset změnit. A k tomu, že tě nikde nechtějí ani vidět - nemáš špatně napsaný životopis? Hrubky nebo něco, co se možnému zaměstnavateli nemusí líbit?