Syn si zlomil nohu. Bohužel u něj můžeme být jen já nebo manžel. Jedna babička nemůže momentálně hlídat ani kdyby byl zdravý a druhá chodí do práce a když má volno, tak si bere aspoň starší.
V práci na mě pořád tlačí kvůli směnám. Něco můžu odchodit, ale příští týden se s manželem nedokážeme včas vystřídat a já si musím vzít ošetřovačku. Nevím co jiného mám dělat. Chápu, že v práci nejsou lidi, ale já přece synovi nezlomila nohu naschvál . Fakt už nevím jak se nátlaku bránit. Cítím se dost blbě. Úplně mi stačí, že jsem celý den zavřená doma.Manzel si nechce brát ošetřování, už takhle jsme na tom finančně hůř, byl minulý měsíc na neschopence. Fakt už nevím kudy kam. Asijsem se potřebovala vypsat.
Ja tě chápu taky jsme si prošli nedávno takovým obdobím. Dobrý je pak mít pojištěné dítě na ošetřování pokud je delší než 9 dní tak to pak hradí pojišťovna to když tak třeba pro příště.
@drep Já jsem tam zaměstnaná už cca 6 let, poslední rok jsem chodila něco jako půl úvazek. Ale v poslední době mi to tam fakt přijde dost na hlavu co se týče atmosféry. Já chápu, že se dvoum kolegům má narodit děti teď v půlce září, kolegini první vnouče, další je doma se zlomenou nahou už cca měsíc .....
Synovi je 3,5 roku. Jak teď mu není dobře, tak chce pořád jen mámu . Kamkoliv mizim po anglicku. Dost mě to drásá.
Dítě pojištěné samozřejmě je.
Jako tříletý dítě se zlomenou nohou bych fakt neřešila, to těžko bude samo doma čekat u telky, až přijde máma z práce. Já když byla mlada a svobodná, tak jsem se taky ksichtila, že furt musím zůstávat po službě nebo brát služby navíc kvůli nemocným dětem, ale holt teď to zas dělají jiní kvůli mně. Jak říkám, koloběh života.
Je to snadný - buď ti dají směny tak, abyste se v pohodě vystřídali nebo máš ZÁKONNÉ právo na ošetřovačku a můžou si tak leda škubnout ploutví (teda tak bych jim to neřekla, ale je to tak). A je to drsný, ale pokud v práci nejsou lidi, tak tě kvůli tomuto prostě nevyhodí.
Nenadelas nic :( Ja jsem z toho taky uplne zoufala, v praci ocekavali zacatek skoly snad vic nez ja, protoze mi stoji neskutecne mnozstvi prace. Takze si od 25.8 v kolecku zaciname predavat doma anginu... prvni ja, pak nejstarsi dcera - tu pripadne necham na chvilku doma samotnou (bude ji 9, tak to uz je bez vetsich potizi), ted ale uz i nejmensi a to konecna.
Jeste me napada, jestli treba v okoli nemas maminku na materske nebo nekoho ze sousedu kdo by za rozumnou uplatu mohl pohlidat? Zlomenou nohou se nikdo nenakazi, tak by se mohlo zadarit?
@merope to jsem jim naznačovala. I to že pokud mu to nezačne správně srůstat, půjde na sál a vše opět nanovo. Proto ho nechce jen tak někdo hlodat .
Spíš jsem se fakt potřebovala vypsat .
@drep tam mají děti skoro všichni . Nevím kde se tam tahle atmosféra vzala . Pamatuji si domů kdy nás tam bylo málo standartne a taky jsme to cca půl roku zvládli .
@tereza0111 Bohužel nemáme . Zdravého si ho bere občas i prababička, normálně často naši, ale jak jsem psala, on u sebe nikoho nechce a nikdo ho nechce moc hlídat aby neudělali něco špatně ....
Občas naznačování nestačí. Fér je to oznámit rovnou, když ti vypíší "nevhodné" směny, ale pokud to i pak budou ignorovat, tak prostě přitáhnout ošetřovačku.
Úraz ani nemoc nenaplánuješ. Chápu tvoje pocity, já taky mám od pondělí plný úvazek a realizuju ho pobytem na očr. Sice mě to štve, ale já si tu dceřinu nemoc nenaplánovala. U nás jsme v práci momentálně 4 s malými dětmi (na 40 doktorů), takže prostě občas doma býváme, mladí trošku pindají, že za nás musí pracovat, ale to je prostě koloběh života.