Ahoj, je tu někdo, kdo by mi trochu otevřel toto téma? Jak se praxe počítá? Samozřejmě se plat počítá dle tabulek a dosažené praxe. Rodičovská se počítá max 6let do praxe, to vím. Díky.
V podastate se posuzuje jak moc predesla zamestnani souvisi s vykonem dane pozice (nekde uznaji skoro vse a nekde nad tim medituji a uznavaji treba je polovinu, tretinu atd.)
Jo a tak to by me taky zrovna zajimalo, co vse se do praxe pocita, po skole jsem delala 4 roky v soukr. firmě (ucto, dane), ted zvazuji praci na FU, takze podobny obor, jen z druhe strany, mezitim 6 let MD/RD. Tak by me zajimalo, kolik by se mi pocitalo let praxe, jestli ty 4 roky, co jsem byla v zamestnani nebo jak...i tak teda ten tabulkovy plat nic moc, doufam, ze to je proste minimalni zaklad a vzdy jsou nejake příplatky, manzel to tak měl/má, taky FÚ
Ja při nástupu na ossz (kontrolní oddělení) dokladala všechny předchozí pracovní smlouvy a dle popisu práce v ní uvedené rozhodly zda uznaji nebo ne. 1rok jsem mela administrativní práci, neuznaly to vůbec, 11rok všeobecná účetní, uznaly mi jen část.
Mimo to mě zajímají i příplatky. Jestli jsou. Tabulkový plat nic moc, oproti některým v soukromé sféře...🧐
@eliskan Mně uznali předchozí praxi celou, ale nastupovala jsem v podstatě na stejnou práci, kterou jsem předtím dělala v soukromém sektoru. A už je to teda dost let zpátky. No a co se týká platu, tak já měla sice základ taky ne nijak vysoký, ale dostávala jsem k němu poměrně velké osobní ohodnocení, které se dávalo prostě vždycky, člověk by musel něco fakt hodně pokakat, aby ho nedostal, a pravidelně i odměny (cca jednou za čtvrt roku). A když se k tomu přičetly ještě stravenky a fksp, byly to nakonec celkdm pěkné peníze. V podstatě jsem si vydělala i víc, než u předchozího zaměstnavatele.
Tak to je pěkné. Děkuji
Ahoj, do praxe se mi uznalo předchozí zaměstnání, rodičovská i pobyt na pracovním úřadě. V nové práci jsem přesně vyplňovala, do kdy jsem studovala, kdy jsem byla na ÚP atd. Podle toho to spočítali.