Státní úředník a uznání předchozí praxe. Jak se počítá?

eliskan
7. led 2021

Ahoj, je tu někdo, kdo by mi trochu otevřel toto téma? Jak se praxe počítá? Samozřejmě se plat počítá dle tabulek a dosažené praxe. Rodičovská se počítá max 6let do praxe, to vím. Díky.

petaov
7. led 2021

Ahoj, do praxe se mi uznalo předchozí zaměstnání, rodičovská i pobyt na pracovním úřadě. V nové práci jsem přesně vyplňovala, do kdy jsem studovala, kdy jsem byla na ÚP atd. Podle toho to spočítali.

jannym
7. led 2021

V podastate se posuzuje jak moc predesla zamestnani souvisi s vykonem dane pozice (nekde uznaji skoro vse a nekde nad tim medituji a uznavaji treba je polovinu, tretinu atd.)

ninive211
7. led 2021

Jo a tak to by me taky zrovna zajimalo, co vse se do praxe pocita, po skole jsem delala 4 roky v soukr. firmě (ucto, dane), ted zvazuji praci na FU, takze podobny obor, jen z druhe strany, mezitim 6 let MD/RD. Tak by me zajimalo, kolik by se mi pocitalo let praxe, jestli ty 4 roky, co jsem byla v zamestnani nebo jak...i tak teda ten tabulkovy plat nic moc, doufam, ze to je proste minimalni zaklad a vzdy jsou nejake příplatky, manzel to tak měl/má, taky FÚ

lachtanice86
7. led 2021

Ja při nástupu na ossz (kontrolní oddělení) dokladala všechny předchozí pracovní smlouvy a dle popisu práce v ní uvedené rozhodly zda uznaji nebo ne. 1rok jsem mela administrativní práci, neuznaly to vůbec, 11rok všeobecná účetní, uznaly mi jen část.

eliskan
autor
13. led 2021

Mimo to mě zajímají i příplatky. Jestli jsou. Tabulkový plat nic moc, oproti některým v soukromé sféře...🧐

hanih
13. led 2021

@eliskan Mně uznali předchozí praxi celou, ale nastupovala jsem v podstatě na stejnou práci, kterou jsem předtím dělala v soukromém sektoru. A už je to teda dost let zpátky. No a co se týká platu, tak já měla sice základ taky ne nijak vysoký, ale dostávala jsem k němu poměrně velké osobní ohodnocení, které se dávalo prostě vždycky, člověk by musel něco fakt hodně pokakat, aby ho nedostal, a pravidelně i odměny (cca jednou za čtvrt roku). A když se k tomu přičetly ještě stravenky a fksp, byly to nakonec celkdm pěkné peníze. V podstatě jsem si vydělala i víc, než u předchozího zaměstnavatele.

eliskan
autor
14. led 2021

Tak to je pěkné. Děkuji