Ahojte, dva roky pracuju ve státní správě, předtím 8 let v korporátu.
Samozřejmě to nejde porovnávat, každopádně mám tabulkový plat nula nula nic, ale to jsem věděla a kvůli zkrácenému úvazků kvůli dětem jsem do toho šla.
Co ale nemůžu rozdýchat je, že každý měsíc x lidi dostává odměny, což samozřejmě je v pořádku, ale mě, jsem práva ruka šefa a prostě vím, jaké čachry machry se v práci dějí , aby si on přilepšil, jsem toho součástí, dá se říct, ze na to přijít z venku někdo tak je pruser jak …. A on mi proste nedá ani korunu navíc, nejde mi o peníze, jde mi o ten princip!
Už tak mám prostě minimum, takže třeba dva tisíce by mi nepomohli, ale říkám si , ze proste z jeho strany by mi tím mohl alespoň zacpat hubu, ještě když to nejsou ani jeho peníze. Každý měsíc ostatním se posílají odměny ve výši 2-10 tisíc, mám resorty u sebe 🙄
Manžel mi říká, že ze sebe delam akorát blbce a až odejdu, u jen z principu.
V korporatu jsem pracovala 6-14:30 a fakt to bylo náročné, ale pod 40 tis jsem nesla, tak fungovala vše férově, nyní pracuji 6-12, mám 14 tis a nervy k tomu.
Zůstali byste v práci s úžasnou pracovní dobou, a přenesli byste se přes tu neferovost šéfa a pocitem, že z vás dělá blbce?
Nezůstala bych, práce tě ovlivňuje - tvoje nálady, vztahy a časem i zdraví, trávíme tam dost času a pracovat někde, kde mi to ani morálně nesedí, bych nedala. Z toho důvodu jsem odešla z první práce po 5 měsících, šéfové nebyli fér a i prachy mizerné, řekla jsem si, že chvilku tam vydržím kvůli praxi a pak odejdu. Odešla jsem dřív a našla si lepší práci. A moje krédo je - jakmile se přestaneme bát, cesta se najde. Važ si sama sebe 😉
Začni si hledat jinou práci, věřím, že najdeš něco, kde bude pracovní doba ok a zároveň ti bude vyhovovat i lidsky. ❤
Šéfovi do hlavy nevidíš, třeba chce, abys odešla a na to místo čeká nějaká jeho známá.
Rozumím tomu správně, že chceš prémie, protože kryješ (a spolupracuješ) na nějakém nefér/podvodném jednání tvého šéfa a chceš "držhubné"?
Buď si děláš srandu (což je celkem možné) anebo je to dost hustý.
No, každopádně, na dráhu podvodníka se zřejmě nehodíš, když necháš spolupachatele, aby si s tebou vytírali pozadí a ani z toho nic nemáš (kromě rizika trestu?), tak se zkus zase přidat na světlou stranu síly, máme cookies 🙄
Vzdyt si na to odpovidas sama, co bys chtela. Co tak ctu, tak jedine pozitivum je pracovni doba 6-12. Pak je tady hromada proti, krere popisujes. Takze otazka zni:
- prevysuje benefit zkracene pracovni doby to ostatni?
- je to opravdu jedina prace s touto pracovni dobou v mem okoli, kterou jsem schopna sehnat?
Jestli se dějí nějaké čachry machry, zdrhala bych na míle daleko i kdybych měla prémie. Bych se bála, že to praskne a šéf to hodí na mě, protože mi na to přijde vychcaný dost a někteří lidi v tom takhle umí chodit.
↑ Přesně takhle to dopadne.
Přestaň řešit nevyplácené odměny a uteč dříve, než se po tobě sveze zákon padajícího ho*na, protože každá nekalost dříve či později praskne...
Jooo holka. Kamaradka takto, jako prava ruka sefa, podepisovala papiry a tedka je kde? Bruci. Takze ruce pryc a padej.
Na ty cachry machry pozor! Já se jednou taky nechala zatáhnout do hrozných věcích a pak jsem trnula hrůzou, abych se z toho vymotala.... naštěstí se mi to všechno podařilo vyřešit než jsem dala výpověď a odešla jsem. Byla jsem tenkrát mladá a blbá a nechala si vše líbit. :( já sice odměny dostávala, ale tvl ty nervy...dokonce jsem si pak i zaplatila konzultaci u právníka abych fakt vše vyřešila a nedohnalo mě něco v budoucnu
Buď opatrná....
A se šéfem jsi o tom mluvila, proc nic nedostáváš, kdyz jsi jeho pravá ruka?? To je snad prvni krok, ne?