Dobrý večer, měla bych dotaz jsem vyučena bez maturity. Pracuji v MŠ jako pomocná učitelka. Od 1. září 2014 nemuže dělat nikdo v MŠ kdo nemá školské vzdělání. Začala jsem si dělat kurz asistent pedagoga. A chci se zeptat zda někdo nevíte zda mi to bude stačit či si k tomu budu ještě muset něco dodělat. Děkuji 🙂
@romca77 Také záleží,o jaký kurz se jedná. Měl by být akreditovaný.
Mrkněte např. tady:
Musí být kurz akreditovaný. Dosud to na asistenta stačilo, ale je fakt, že jinak jsou bakalářské programy na VŠ určeny pro asistenty. Až od Mgr. jsou pak samostatní učitelé. Takže je i možné, že to změní, aby ti s kurzama nezabírali místa vysokoškolákům. Těžko říct.
@uztotakbude Bakalářské programy na VŠ rozhodně nejsou určeny pro asistenta pedagoga. Absolventi bakalářských programů předškolní a mimoškolní pedagogika jsou učitelé mateřských škol...
@petuch Je fakt, že u MŠ nnevím jak to je. Ale u ZŠ jsou bakalářské programy veden jako Asistent 🙂 Vím to, studovala jsem jeden z nich 🙂 Pokud je to u předškolky a mimoškolky jinak, pak se omlouvám za mistifikaci. Myslela jsem, že to mají obdobně.
Dobrý den,mohu se zeptat zda mi bude stačit výuční list Pečovatele a Osobního Asistenta ?
Dobrý den, mám zjistěno že na práci Asistenta mi bude stačit středním vzděláním s výučním listem získaným ukončením vzdělávacího programu středního vzdělávání a studiem pedagogiky, 🙂
Prosím vás, probíhají kurzy ve Zlíně, popř. kde přesně ?
Ahoj,
poraďte kde udělat kurz asistenta pedagoga na Vysočině?
Děkuji
J
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli kurz asistenta pedagoga je v ústeckým kraji. Děkuji 🙂
@romca77 mohu tez adresu a nejake info jak a co probihalo?
@kvetinka34 Kurz asistent pedagoga jsem dělala v Praze
Moc dekuji za rady 😘
Prosm existuje střední škola pedagogicka jaký koliv obor bez maturity jen s výučným listem dik moc.
Dobrý den chci se zeptat když jsem vyučena v jiném oboru (aranžerka, vyučení list ) zda si mohu udělat kurz na asistentku pedagog do školky nebo na to musí být přímo škola a maturita?
@romca77 Kurz vám bude stačit na funkci asistenta pedagoga.