Spolupracovník mi dělá peklo v práci

pajab
16. bře 2017

Holky pracuji jako kuchařka v jedné hospodě. Ted to budou 3 měsíce - vše jsem se naučila jak mám a jako takovou práci jí mám ráda a však dělám tak s jedním chlapem který mi dělá doslova peklo. Jako kuchařka jsem zároven pizzařka a on je rozváží. Takže spolu v kuchyni trávíme dost času, má mi pomáhat což nedělá vůůůbec a do toho , jak to napsat. Hraničí to se šikanou. Nebudu se rozepisovat co to dělá se mnou a jak se trápím a že tam jsem na vše sama - ale nejvíc mi vadí to že vedení je mladé a jako šéfové jsou 0 takže ani u nich nemá cenu si stěžovat. Udělala jsem to několikrát a bez odezvy. Vím že napíšete odejdete ale ..... sakra má jí hned u baráku, baví mě a mám tam hezké peníze. K vůli jednomu zmetku stáhnout ocas a jít. Nechci .

annasmyckova
16. bře 2017

Nedej se, když jsi tam jinak spokojená...a co ti dělá? nejde ho ignorovat, nereagovat, nenechat se vytočit?...myslím si, že to mu dělá dobře, ty tvoje reakce na to, možná rád manipuluje...

pajab
autor
16. bře 2017

Toho je tolik, nejdou napsat 3 měsíce do věty. Já jsem jakoby jeho nadřízená. Poprosím o něco stejně to neudělá, nechává mě samotnou na práci , a já nevím kde dřív .... Doslova semi vysmívá. Ted je ve fázi naprosté ignorace ale bez mluvení to taky nejde. Musím vědět co a jak . NEDEJ SE to si taky říkám ale ničí mě to psychicky. Hlavně to vypouštím pak doma na rodinu. Jinak před ním se snažím nahodit úsměv a být Ok neukazuju mu jak mě to ničí.

barchen
16. bře 2017

@pajab
Mate vliv na jeho ohodnoceni? Jestli ano, tak co tak si psat co mel udelat a co neudelal a nasledne to pravidelne projit i s vedenim. A pak si rict napr. o brigadnika jelikoz si on neplni povinnosti a cast jeho ohodnoceni dat brigadnikovi? Anebo je mozne dokazat, ze porusuje predpisy napr.jelikoz nepisete, co konkretne dela/nedela. Anebo co tak pozadat vedeni, ze si veci osefujete sama v kuchyni, pokud se na to citite a ze vedeni tim padem odpadne jedna starost ale ze chcete rozhodovat o jeho finan. ohodnoceni.

horsiee
16. bře 2017

@pajab Ten si ani neuvědomuje, že je Váš podřízený. Jsem pro slušnost na pracovisti, ale když je to takový ignorant tak zásadně neprosit. Prostě nařídit. Snížit mu osobní ohodnocení by bylo fajn, jestliže to jde. Poctivě si zapisovat co kdy neudělal a předložit vedení s tím, že potřebujete pomocnou sílu.

annasmyckova
16. bře 2017

A ti šéfové tam chtějí takového nemakačenka? nebo to neví, jaký je? Jak píšou holky nade mnou, předložit to vedení, i kyž jsou mlaďoši, určitě chtějí, aby podnik prosperoval...

kaja2016
16. bře 2017

@pajab hele asi té nepotěšim, ale pokud to nebude řešit vedení ( a to jediné vyhazovem dotyčného, protože pochybuju, že dospělý se změní)tak dle vlastních zkusenosti doporučuji odejít...

jjaanca
16. bře 2017

Jak nemá si cenu stěžovat u vedení? Prostě bych na ně zatlačila, že takhle to dál nepůjde, pokud to nebudou řešit. Přinejhorším bych dala ultimátum - buď on nebo já. Pokud ti má být k ruce tak bys to měla být ty koho si nechají ne?

pajab
autor
17. bře 2017

@barchen To už tady bylo - měla jsem psát kdy pracoval a kdy ne a podle toho se mu snižovaly či zvyšovali peníze ten den. Nepomohlo to naopak jsem s tím skončila a řekla že je to práce vedení a nám to dělá ještě větší peklo než normálně.

pajab
autor
17. bře 2017

Holky - vedení jsou lidi kteří jsou mladí a sami ještě neví co jsou v životě starosti. Už několikrát jsem si stěžovala , prosila. Pokaždé mě vyslechli a tím že mu domluví a dají to do pořádku. Nic se ale neděje - proč si ho tam drží. Protože to je rodina od šéfa a ten mu dluží hodně peněz. Takže on tam pracuje za almjžnu a zbytek si bere aby mu to aspon nějak splácel. Proto říkám i kdyby jim nasral do jídla oni si ho tam nechají. Říkám si , nepadli jsme si do oka na první pohled - je to prostě hajzl každý coulem a já mu to dala najevo.

japona
17. bře 2017

@pajab Pokud si ho tam budou držet za každou cenu a nedojde jim, že si tím jen skodi (a přicházejí o dobre jméno) nic s tím neuděláte. Zdraví máte jen jedno a než se stresovat, našla bych si jinou praci.

35_a_budu_mamka
17. bře 2017

@pajab Vy budete moc hodny clovek a to je BOHUZEL v dnesni dobe trochu problem. Zkuste s nim promluvit v dobrem. Rekla bych mu na rovinu - co muzu udelat pro to, abychom spolu lepe vychazeli? A pak, az odpovi, tak mu rict, co vyzadujete Vy po nem. Pak zajit za sefem, on si vas vybral, takze jste dobra, mel by vam pomoci, mejte vice sebevedomi. Pokud mozno se nenicte stresem, je to jen prace, nejde o zivot. Tezko vice poradit, nevim podrobnosti, ale preji vam silu, hlavne nestresovat, to nic neresi. Drzim palce☺

barchen
17. bře 2017

@pajab
Tak to jste mela napsat hned, ze to tlacenka z vedeni a jeste k tomu nucena ☹ Lidi pracuji, protoze je to bavi a maji to zaplaceno anebo pracuji, nebavi je to a maji to zaplaceno. Tento typ nema ani tu financni motivaci, to pak veskera domluva ztraci smysl. Jedine je rict vedeni jak to je, ze jeho prace neni prinos ale spis zatez pro vsechny a ze by se jim jako vedeni vic vyplatilo zamestnat nekoho, kdo udela vic prace za stejne penize. Protoze jestli oni vidi smysl aby splacel dluhy takhle a otravoval zivot dalsim liden kolem, tak tady ta diskuze taky skonci bez vysledku. A jestli si nevytvorite hrosi kuzi, poradnou davku arogance a ignorance, tak se Vam asi nebude pracovat lip.

yelowangel
17. bře 2017

Já bych normálně na rovinu vedení řekla že pokud ho tam chtějí, prosím, ale já potřebuju posilu do kuchyně. Za dva dělat neumím a i kdyby ano tak nehodlám když to nemám zaplaceno. Takže ať si ho srovnají, nebo dodají brigádníka v co nejkratším termínu a nebo se klidně může stát že to nebudete zvládat, jídlo nebude pomalu k jídlu, nebo bude studené, dlouhé čekací doby a zákazníci si budou stěžovat a přestanou chodit. A aby ten jejich podnik měl špatnou nálepku by asi nechtěli.

pajab
autor
17. bře 2017

Vedení to nevyřeší to už vím, bylo mi řečeno kdo tady za ty peníze co má on, nastoupí jiný. Ano obrnuji se ignorací a hroší kůží s tím že tajně doufám že k sobě najdeme aspon nějakou cestu aby jsme vyšli. Protože bych nerada šla jen k vůli jednomu zmetkovi - dívala jsem se po jiné práci ale vše už je na dojíždění a tuhle mám 5 min od baráku. I tak děkuji za podporu a informace. Chtěla jsem hlavně vědět jestli i někdy jiný má stejný přístup k tomu jako já. Odejít je řešení a mám to na paměti ale jsem ráda že tady nechyběli i komentáře vydržet a nedat se. Že nejsem blázen 🙂