Služební poměr - uznaná praxe

tomovo
21. únor 2019

Ahojky, prosím je tu někdo kdo by mi poradil? Hlásím se do výběrka na pozici Na Úřadu práce ve služebním poměru. Jak je to prosim s uznavanou praxí vzhledem k platové tabulce? Nikdy jsem ve verejnem sektoru nepracovala, pouze cca 5 let v bankovnictvi a 6let RD + 5 let VŠ oboru v kterem je práce. Zajímalo by mně zda ve služebním poměru mi ta praxe bude uznána hned od nástupu, nebo až po zkušebce, nebo až po složení úřednické zkoušky

anetka9
21. únor 2019

@tomovo ahoj, kazdy urad to ma jinak s uznavanim praxe..nekdo to hroti, vyzaduje dokumenty, nekdo to proste vezme a uzna, takze na to se zeptat primo na personalnim daneho uradu. Nekde ti ji uznaji jen pokud se to shoduje s naplni prace v tom konkretnim sluzebnim miste, takze teoreticky nemusi uznat nic. A pocitat by ji meli normalne od uzavreni smlouvy, urednicka zkouska ma vliv na osobni ohodnoceni apod🙂

jannym
22. únor 2019

na jednom úřadu mi uznali praxi po složení zkoušky (a to jenom tu co přímo souvisela s výkonem práce), v druhém od začátku (ale nevím zda v tom nehrálo roli, že jsem už měla část zkoušky hotovou a musela dosložit jen tu zvláštní část, to nevím) a v druhém uznali všechno i když můj původní obor byl na kilometry vzdálen - ale jak mi řekli při přijímacím řízení - v tom se nevyzná nikd,o to Vás musíme naučit, řekla bych, že si to různé úřady vykládají dost vyriabilně a to i s tím osobním ohodnocením (ale to závisí i na rozpočtu dané instituce)

tomovo
autor
22. únor 2019

@jannym To je tedy docela naprd... Ja pocitala ze mi zapocitaji aspon tech 6 let RD, ale koukam ze ani to neni jiste, takze nez udelam zkousku tak budu mozna i v te prvni tride bez praxe...

anetka9
22. únor 2019

@tomovo rodičovskou dovolenou zapocitavat nebudou, to spis tu praxi predtim by mohli🙂

tomovo
autor
22. únor 2019

@anetka9 vsude ctu ze se zapocitava civilka a rodicovska a materska, nejvyse do 6 let... Tak to plati pro koho, nevis? Dekuju za info, chci byt na ne pripravena aby me pak neoblbovali...

tulikiss
22. únor 2019

@tomovo me teda MD a rodicak do praxe zapocitaly, stejne jako vse kde sem odvadela pojisteni. Delala sem predtim na castecnej uvazek pri skole IT podporu a pak chvilku na studijnim a vse zapocitaly i kdyz to s praci uplne nesouviselo. Musela jsme ale vsechno dokladat zapoctakama a plus si vse overili v systemu.

tomovo
autor
22. únor 2019

@tulikiss dekuji za informaci 🙂

anetka9
22. únor 2019

@tomovo ono fakt zalezi na uradu:( treba jo a budes to mit fajn🙂 ja jen vim, ze u nas se nazapocitala jedne slecne praxe ani v nasem uradu, protoze rekli, ze byla na pracovnim pomeru a jinem miste a tak ji neuznali nic, i kdyz tu dela dlouho a pak zas vim o holcine z jineho uradu, kde ji zapocitali uplne vsechno a to neco byly brigady, ktere s tim nesouvisely vubec..takze tak no:(

mmichaella
22. únor 2019

@tomovo menila se legislativa pred dvemi lety. Ted uz jdes rovnou do stupne podle praxe. Rodicovska se pocita max. 6 let. A praxi uznavaji vsude po ruznu....ale vetsinou podle odpracovanych dni

pine
22. únor 2019

Radši moc nedoufej, u nás na úřadě předchozí praxi uznávají jen pokud opravdu bezprostředně souvisí s oborem a předchozí praxi v soukromém sektoru snad nikdy neuznali nikomu 😀

jannym
23. únor 2019

@tomovo přesně tak jsem to měla já, byl obrovský tlak na složení zkoušky měla jsem jí složenou do 2,5 měsíce od nástupu, ale dobré je, že máte nárok na jeden opravný termín, takže jsem se utěšovala tím, nakonec to nebylo tak hrozné, ale taková malá maturita to byla