Slovenka pracujúca v českej firme, tehotná, koniec zmluvy

zuzina24
7. říj 2015

ahojte ja tiez potrebujem poradit som zo slovenska a pracujem uz 2 roky v cechach pod ceskou firmou zmluva mi konci 30.11. 2015 som tehotna cca v 6 tt neviem ci vydrzim do konca zmluvy pracovat kedze robim 12 hodin ranne a nocne v ziadnom pripade nebudem ohrozovat miminko. chcem sa spytat ci mam narok na nejaku ochrannu lehotu ci ma moze prepustit. ak mi nepredlzia zmluvu 1.12.2015 sa budem hlasit na slovensku na urad prace a ziadat o podporu v nezamestanosti neviem ci budem mat na nu narok ani z coho mi ju budu platit alebo sa dat na nemocensku uz teraz koncom 10. mesiaca az som v nejakej ochrannej lehote prosim ak viete na koho sa obratit alebo komu napisat o radu a pomoc tak mi dajte prosim vediet. Dakujem za kazdu jednu odpoved.

zmrzlinka
7. říj 2015

A chces sa vrátit na Slovensko alebo ostat v Cechach?Ked mas zlmuvu na dobu urcitu,tak Ti ju nepredlzia.Ak by si teraz nastupila na neschopenku,tak by si v ochrannej lehote mala byt (asi pol roka) a mali by Ti ju vylacat tu v CR.Ale ci na Slovensku to neviem.Skus ist na praca a na sociálku a tam Ti poradia presne.