Obracím se s touto diskuzí na nestranné publikum (třeba mi sundá růžové brýle, a nejen mi...) aby jsem uvedla do situace. Pracovala jsem několik let jako vedoucí v podniku, který má (shodou okolností) pronajaté mé prostory (jedná se o obchod - potraviny) . Nastoupila jsem na MD a místo mě přišla jiná slečna. Tento týden mi ale z podniku přišel dopis o výpovědi z nebytových prostor, prostě ruší prodejnu
A teď k věci, pan šef se mě ptal jestli bych neuvažovala vzít si to sama na sebe. S tím, že mám 11let praxi v prodejně a prostory pro podnikání (určitě by zůstalo u obchodu). Jinak jde vše mimo.
Co si o tom myslíte? nějaké rady, postřehy atd. Protože vidina je to moooc lákavá, ALE......
@evitaa
@aktaka jediná výhoda by byla, že opravdu nemusím platit nájem. Vždy jsem říkala, že pokud ten obchod šel s takovými cenami jaké měli (nebyli jsme z nejlevnějších) a já si prodávala zboží které vím, že by šlo a ne co musím protože to někdo zhora přikázal, měsíční obrat vždy byl. Na druhou stranu jsem nikdy neviděla ty vedlejší náklady jako za elektriku, plyn to si vše obstarávali oni.
@vedouci nájem a mzdové náklady jsou zásadní, ostatní se utřese 😉 . pokud budeš zbavená placení nájmu a víš, že i s ním to tam šlo - i když ne třeba dokonale - tak máš 50% jistotu, že by to mohlo jít. At tak nebo tak, jediná možnost je si sednout s kalkulačkou...máš ohromnou výhodu, že víš, jaký tam byl cca obrat ročně a s jakou marží přesně se pracuje. můžeš si udělat rozpočet témeř přesně...ideální stav.
V takovém případě by mě první zajímalo z jakého důvodu tam končí původní nájemník.