Sčítají se při výpočtu mateřské pracovní poměry?

kajjinka
17. zář 2008

Ahojky mile damy 🙂, nevite nahodou, jestli se pri vypoctu vyse davek materske scitaji pracovni pomery, pokud ma clovek vic nez jeden? Predem diky za odpovedi.

sisstin
17. zář 2008

kajjinka: myslím, že ne 😉 jen z HP 😉 když jsem byla na pracáku, tak mi zas podporu též počítali jen z HP..a z vedlejšáků ne 😕 ale mám pocit, že by se ti to sčítat mohlo, kdyby jsi v tom HP nedosáhla ani na těch 7750..ale jistá si nejsem 😉

kajjinka
autor
17. zář 2008

sisstin, diky, ja prave nevim, kdyz jsem byla nemocna, tak mi nemocenskou vyplaceli oba zamestnavatele a nesla jsem 2 neschopenky...

sisstin
17. zář 2008

kajinka: tý jo, tak to jsem si myslela, že vůbec nejde 😕 tak snad ti poradí někdo fundovanější než já 😀

kajjinka
autor
17. zář 2008

jjj 🙂 ale diky za snahu 😉

vojtisek2007
17. zář 2008

kajjinka
když u všech splníš podmínky pro čerpání PPM, tak máš nárok čerpat z každého prac.poměru - ne že ti to sečtou, ale od každého zvlášť budeš čerpat....

kajjinka
autor
17. zář 2008

aha, takze kdyz budu z obou odvadet pojisteni, tak budu mit papiry pro dva zamestnavatele?

vojtisek2007
17. zář 2008

nezáleží jenom na tom odvádět pojištění - ale hlavně splnit účast 270dnů 2roky před porodem být u všech účastna nemocenského pojištění - a bude to stejně jako když jsi nesla ke každému neschopenku - tak ke každému poneseš žádost o PPM

kajjinka
autor
17. zář 2008

270 dnů nebo 2 roky?

vojtisek2007
17. zář 2008

musíš splnit 270dnů za 2roky před nástupem na PPM

kajjinka
autor
17. zář 2008

aaaaaha, tak to by melo byt v pohode, moc dekuji vojtisku 🙂 jeste jeden dotaz, mam tedy DPC a uvazek, z dohody odvadim pojisteni porad ve stejne vysi, ale na uvazku se do lonskeho roku zohlednovalo, ze jsem student do 26 let veku, takze tam za me platil asi pojisteni jeste stat, mohl by tohle byt problem? doufam, ze se vyjadruju srozumitelne...

vojtisek2007
17. zář 2008

no zohlednit, že jsi student ve výplatě můžeš, ale to se týká daní a ne sociálního pojištění, tak s tím by teda žádný problém být neměl.....

kajjinka
autor
17. zář 2008

oki, ja si to myslela, tak ti vojti moc dekuji 😵