ahoj holky, uz vam prisla pozvanka, abyste si prevzaly Skartu na urade? Mne teda ne, nejak mi to nevadi, ale pevne doufam, ze bude i nadale chodit rodicovsky prispevek normanle.
Diky
🙂
@hlavinka Jojo, už ji mám a mám z toho veeeelkou radost 🙄 🙄 🙄 Úředník na pracáku měl nastavit automatické odesílání na můj účet, ale to se nestalo. Takže já jeden den vyrazila do města (a Pin nechala doma) s tím, že si ty peníze vyberu hotově na přepážce v ČS a rovnou si tam nastavím to přeposílání. A ouha - manipulace s účtem jedině přes Úřad práce a vyzvednutí jedině v bankomatu a je to zdarma jenom jednou. Takže bez peněz a bez nákupu jsem se vrátila domů a druhý den musela vyzvednout celou částku najednou a vozit ji s sebou 😠 😠 😠 Chápu tu kartu pro zneužívání dávek, ale rodičák není zneužívání dávek 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
nooo, viz můj status - to asi řekne vše.... :-/
holky diky.
@verbalinka Hm, to je sila ☹ Ach jo. Presne jak rikas, zneuzivani davek, at klidne hlidaji, ale tohle je smesny ☹
Tady na Praze 12 ji ma jedna moje kamoska, ostatni 3 ne. Cim dyl, tim samozrejme lip...
Já už jí mám, jsem z Praha-východ, takže jsem vyzvedávala na nám.Republiky na ÚP a bylo tam za mnou asi 5 dalších maminek a jen jak jsme si to vyzvedávaly, tak se hned úřednice ptala, jestli to chceme dál posílat na svůj účet...no samozřejmě...takže vyplnit další formulář (nezapomeňte si vzít s sebou číslo účtu) a peníze by snad měly chodit dál na můj účet, ale prý to může mít i větší spoždění, tak jsem zvědavá jestli příjdou.
Shodou okolností jsem dneska narazila na Petici ke zrušení Skarty, tak jsem jí hned podepsala 😀
Kdybyste náhodou taky chtěly...tak tu je odkaz:
http://www.petice24.com/petice_pro_zrueni_povin...
Tak zpravy z Prahy 12 - kamoska si tam dneska byla, fronta na 1,5 hod. Nastesti je mozne si vytsiknout listecek a jit s s ditetem treba projit.
Blby ale je, ze tam cekate i s jinymi lidmi, co jsou skutecne na davkach, ne zrovna cisti a slusni ☹
A taky pani rikala, ze nevi, zda nynejsi penize prijdou vcas, protoze je v tom bordel, nekdo to ma na Skartu, nekdo ne, nekdo preposilat na ucet☹ Takze ji upozornila, ze ackoliv to ma ve formulari vyplneno, ze preposilat na ucet, at si radsi kartu aktivuje, ze ted to asi neprobehne.
Ach jo....
Praha 13 - nemám, volala jsem tam, řekli mi, že ještě není připravená...
Praha 11 - přišla výzva k vyzvednutí. Na úřadě v Údolní čekačka cca hodinu.
praha 14-zatim nic.
praha-západ přišla teprve výzva k vyzvednutí, jdu tam 12.- 20.12. dovedla bych si představit i lepší trávení času před Vánoci 🙂 ještě sehnat hlídání na kluka, kdyby se to tam protáhlo 😒
Mě už přišla, už i vyzvednuto, ale těsně před začátkem mateřské na druhé dítě, takže rodičák mi z toho zatím nepoplyne, až po tom půl roce. Jsem Praha 10.