Rozhodnutí, kde pracovat po rodičovské. Na Úřád práce nebo na soud jako zapisovatelka?

evicky2
6. čer 2022

Ahoj holky , kam je podle vás lepší jít pracovat po rodičovské dovolené, vaše postřehy, zkušeností? Na Úřad práce -sociální dávky a nebo k soudu -zapisovatelka. Oboje tak nějak stejné podmínky co vím a bohužel i finančně nic moc. Děkuji.

jako_mala_holka
6. čer 2022

I když o tom moc nevím, takhle na první pohled by mě víc lákala ta zapisovatelka... ÚP a sociální dávky, tam bych se snad i bála

katule1990
6. čer 2022

@evicky2 Osobní zkušenost nemám, ale za mě rozhodně ta druhá možnost. Kamarádka vyplácela soc. dávky a bylo to velmi náročný, byla ráda, že dojíždí do jinýho města, protože vyhrožování různýho druhu tam bylo na denním pořádku.

letalnica
6. čer 2022

@katule1990 Nehledě na to, jak je "motivující" vidět, že ty dávky jsou vyšší než tvůj plat.

evicky2
autor
6. čer 2022

Je teď koukám ,já to špatně napsala na úřadě to je dávky pro zdravotně postižené.

jjasmina
6. čer 2022

@evicky2 zkušenost nemám, ale soudní zapisovatelka mi zní velice dobře 🙂

adel_si
6. čer 2022

Ja si teda myslím,že na soudě mají zapisovatelky méně než na ÚP.
Vy, co odsuzujeme "sociální dávky" ... Žádná z Vás nemá RP a nebyla si ho vyřizovat? Práce s takovými případy, jaké si představujete, je minimální ;)
Jestli můžeš jít dělat na PnP, tak bych do toho šla za předpokladu,že jsi dost psychicky odolná 🙂 na psychiku je to fakt náročné...

drep
6. čer 2022

@adel_si RP jsem měla, protože jsem prakticky celou dobu pracovala, tak jsem si jej v podstatě “platila sama”. Jak to souvisí s tím, že bych na místě zadavatelky na pracák nešla, protože je to mnohem víc stresující a náročná práce? Jsem ze sudet, o nás vyřizování hmotných nouzí, dávek v nezaměstnanosti atd je rozhodně dost podstatná část agendy UP.

letalnica
6. čer 2022

@adel_si No, já ty složenky nosím, znám ty částky i ty příjemce.

adel_si
6. čer 2022

@drep ale ona psala na sociální dávky - tzn. Státní sociální podpora (rodicak, přídavky, příspěvek na bydlení) ne hmotná nouze ani evidence a podpora v nezaměstnanosti 🙂 takže stále si stojím za tím, že v rámci SSP je vyřizování "těch" případů menší část 🙂

adel_si
6. čer 2022

@letalnica odpověď stejná jako výše 🙂 Nemluvila jsem o HN ale o SSP ;)

emamaira
6. čer 2022

Byla jsem kdysi na soudu na stáži. Myslím, že zapisovatelky tam tam opravdu pohodu, je to klidná práce, posedíš u soudních jednání, což je někdy docela zajímavé. Na druhou stranu to může být stereotyp, myslím že na UP to bude živější práce. Záleží, co tobě vyhovuje.

cuuza
6. čer 2022

Rozhodně radši zapisovatelka, ale ta práce je Tsk bídně hodnocená, že bych určitě hledala dál...

anita003
6. čer 2022

Zapisovatelka zní sice hezky, ale je to příšerná práce za málo peněz a podle toho, na koho narazíš, tak se k tobě můžou chovat i hůř než k ho***... A není to opravdu jen sezení u soudu, máš přiděleného minimálně jednoho státního zástupce, a pokud je typ, co diktuje třeba do diktafonu, tak potom trávíš hodiny přepisem... Znala jsem ženskou, co to dělala a prý si ani na dovolené nebyla schopna odpočinout, neb věděla, že tu práci za ní nikdo neudělá a během týden z toho bude mít neskutečnou hromadu...

bublina03
Autor odpověď smazal
Zobraz
emamaira
6. čer 2022

@anita003 tak to, zda zapisuje i pro státní zastupitelství záleží na tom, u jakého soudu/oddělení soudu pracuje, zda tam zastupitelství figuruje nebo ne.

pro89
6. čer 2022

@evicky2 nikdy jsem nepracovala jako zapisovatelka , ale na úřadě práce na zdravotně postižených ano a nemusíš se ničeho bát. Já tam byla spokojena 😉

anita003
6. čer 2022

@emamaira no jo, to mě nenapadlo, že by mohla být i jenom na soudě... No, tak by místo žalob mohla psát rozsudky, prašť jak uhoď... 😀

bublina03
6. čer 2022

@anita003 přepis rozsudku je horší jak přepis obžaloby 🙈 já už bych to nedělala, za ty peníze 🙄 a přesně, pokud má člověk volno, práce se pěkně kupí😳

nebetka
6. čer 2022

U soudu, jako zapisovatelka, jsem pracovala, byla to moje vysněná práce, bavila mě, měla jsem skvělou soudkyni, dobrý kolektiv v kanceláři, ale každou výplatu jsem obrečela, takže jsem tam moc dlouho nevydržela. No, možná 2 roky, to není asi úplně málo.

nebetka
6. čer 2022

@emamaira Pracovala jsem na Obvodním soudě pro Prahu 10 a pohoda to teda nebyla. Moje soudkyně, které jsem vyřizovala agendu, byla pilná včelička a nosila mi nepřetržitě hromady práce a do toho 2x týdně celý den zapisovat při jednáních. Člověk se sice něco dozvěděl, ale pořád jsem musela dávat pozor a průběžně zapisovat.
A jak tady někdo zmínil, když jsem přišla z dovolené, tak jsem doháněla práci z předešlých dnů, jen v zapisování při jednáních jsme se s kolegyněmi zastupovaly

emamaira
7. čer 2022

@nebetka ale to už je o lidech, jakýho máš šéfa. Já to myslela tak, že nemáš odpovědnost za peníze, nemáš klienty, kteří prudi, je to de facto státní správa takže žádné drtivé přesčasy. A že za tebe nikdo neudělá práci o dovolené? To je běžné 🙂 ale na druhou stranu vím, že ten plat je zoufalost. A pražské soudy jsou hodně vytížené, v menších okresech bude volněji.

bublina03
7. čer 2022

@emamaira není to tak..byla jsem na okresnim soudě a práce bylo až nad hlavu, nápad tam byl docela veliký..

radkan91
7. čer 2022

@evicky2 Ahoj, dělám na ÚP dávky pro zdravotně postižené a jsem moc spokojená. Nikdo mi z klientů nevyhrozuje 🙈😁 Když se řekne sociální dávky, tak si lidi představí jen ty vyžirky a vůbec si neuvědomí, že do toho taky patří rodicaky, příspěvky pro postižené atd atd. To je zas šíření bludů...

nebetka
7. čer 2022

@emamaira Jo, v tom máš pravdu, ve většině prací za tebe o dovolené nikdo nedělá. Makáš před dovolenou víc a po dovolené ještě víc, že za dva dny nevíš, že jsi na dovolený vůbec byla.
A i je fakt, že máš čistou hlavu a prací si domů nenosíš.

evicky2
autor
9. čer 2022

Holky, všem Vám děkuji za odpověď!