Ahoj,od března 2011 marodím,v září nás čeká IVF,kdyby vyšlo měli bychom termín po půlce června,zjišťovala jsem že se na mateřskou nastupuje nejdříve 8 týdnů před porodem,což by vycházelo na duben,marodní je možné mít pouze rok,potom se žádá na OSSZ o prodloužení. Zajímalo by mě kdyby to opravdu šlo takhle,jestli budu mít nárok na mateřskou a jestli si po mateřské budu moci vybrat dělku trvání rodičovské? 3 roky mám odpracované.
Já mám pocit, že od nového roku by měla platit zas nová verze mateřské. A automaticky se ruší povinost 4 leté varianty a PPM by se podle návrhu mělo dát vypočítat z platu partnera a volba délky mateřské by měla bejt pružná.A zavadí se celkovej limit 220000 na celou mateřskou a záleží jenom na tobě jakou délku si zvolíš. Podívej se na netu. Určitě tam najdeš nějaký info.
Pokud tzi prodlouží nemocenskou (což asi prodlouží), tak nárok na PPM a tím pádem na vobu délky pobírání RP.
Ahoj, pokud jsi stále zaměstnaná, tak by měl vzniknout nárok na mateřskou 😉 já marodila půlrok před mateřskou, pak mi OSSZ poslala dopis, že už jsem dlouho doma 😀, ale byla to jen informace...
jak píše @hardlove, zavádí se jednotná výše, ale je to výše pro rodičák a ne mateřskou ... mateřská se vypočítává z platu, rodičák je trojí a nevypočítává se z platu 😉
ahoj,
pri naroku na materskou musis byt ucast minimalne 270 dni pred nastupem na materskou. pokud ses stale zamestnana,tak bys mela mit narok na materskou.