Dobrý den,
potřebovala bych poradit jak je to s brigádou? Odvádí se z brigády daně? A ještě mě zajímá mám dohodu v pracovní činnosti u agentury, ve smlouvě mám 15 denní výpověď, je to platné nebo to je jen nějaký jejich vymysl. Žádné směny v této lhůtě tam stejně psané nemám.
Děkuji Vám za radu
Platí se srážková daň 15 %. Pokud máte podepsaný slevu na poplatníka (tzv. růžový papír), tak máte slevu na dani 2070 Kč. Ohledně zdravotní a socek viz příspěvek výše. Co se týče výpovědní lhůty: ,,Výpovědí zaměstnance nebo zaměstnavatele je možné ukončit právní vztah založený dohodou o pracovní činnosti s patnáctidenní výpovědní lhůtou, která začíná běžet ode dne doručení výpovědi druhé smluvní straně. Dohoda nebo výpověď musí být písemně."
Děkuji Vám 🙂
Záleží na tom, jaká je smlouva. Z dohody o pracovní činnosti se odvádí zdravotní a sociální pojištění pro výdělku vyšším než 3000,-/měsíc. Z dohody o pracovní činnosti je to až od 10000,-. Ale u každé smlouvy jsou jiná hodinová omezení. Dan mám ve výplatní pásce uvedenou taky (DPČ), ale mám tam malý přivýdělek, že nepresahnu základ, který se nestrhava. Výpovědní lhůta u dohod nebývá zvykem, ale jestli může nebo nemůže být to nevím...