Ahojky ...jsem tady nová a nevím si rady ,jak se správně zachovat . Stěhovala jsem se ke svému příteli ,do jiného města . V bývalé práci jsem ke konci 2 měsíce narodila a pak jsme se dohodli na vypovedi ,která byla ke dni 10.7. narození jsem ukončila 9.7. hned 11. Jsem se přihlásila na UP a našla si práci . Momentálně jsem ve zkušební době a zjistila jsem že mám rizikové těhotenstvi . Předchozí práce trvala dva roky . Na co mám v této situaci nárok ? Děkuji
@petranaty dostanes vypoved, na neschopence budes az do porodu a pak nastoupis na rodicak..na materskou nebudes mit narok..
@konidana no to ji nevyjde ani nahodou jestli je na zacatku tehu.
@leniczka23 děkuji za odpověď ... I když jsem do 10. 7 byla dva roky zaměstnaná ?
a jak daleko jsi? jako jak dlouho jsi tehotne, jestli nedoslo k otehotneni uz v predchozi praci.
@petranaty ano, bohuzel ti to nevyjde..fakt jedine dal pracovat nez ti skonci zkusebka..
@leniczka23 ale ji bezi ochranna lhuta z predchoziho zamestnani protoze v nem otehotnela, ne z nove prace
@petranaty nesecte. jen se po dobu kdy si zamestnana zastavi ten beh. dam priklad od 11.7. ti uteklo treba 7 dni. pak ses zamestnala, takze ti zbyva 173dni a ty zacnou zase bezet az ti skonci tohle zamestnani. takze pokud ti daji vypoved po 14dnech na PN(driv nemuzou) tak az pak zase se zacne odecitat od tech 173.
@tulikiss to ji ale nevyjde do nastupu na PPM..jestli je ted 7tt tak nastup na PPM ji bufe vychazet na 21.1. zhruba a ochranna lhuta ji konci 7.1.
@leniczka23 no od dnesniho dne do 21.1. je to 174 dnu. pise ze zjistila ze musi na neschopenku tedy minimalne dlasich 14 dnu nez ji vyhodi ve zkusebce, to je 160dnu. Takze ma jeste rezervu 20 dnu a to ji pokryje dobu od 11.7. do dnes, ale pise ze je uz zamestnana takze uz ma i nejaky ten den rezervu.
@tulikiss mas prosim nejakej odkaz kde je napsane ze se ochranna lhuta prodluzuje? Protoze za me je to nesmysl.. ale rada budu zas o beco moudrejsi.
nebo @j.a.n.i by mohla pomoct ta vi ohledne tohodle vse..
@leniczka23 ja ale nerikam ze se prodluzuje, jasne pisu ze se pozastavuje beh v dobe kdy je zamestnana a odvadi socialni.
@leniczka23 je to v zakone 187/2006 Sb. presne §15
Co se se zaměstnavatelem domluvit, že ti dá výpověď až ke konci zkušebky? Ale nevím, zda by se to nějak změnilo stran té legislativy. Jinak mě teda čeká teď doma papír ze sociálky, kdy se řešil šílený případ a pro PPM se mi sčítaly různé lhůty z různých zaměstnání.
Ideál pokud oba zaměstnavatelé mají sídlo na stejné sociálce - pak se jít ptát tam, jinak tě budou posílat od čerta k ďáblu.
@petranaty překlepat zkušebku... jinak nic moc