Rizikové těhotenství, měla jsem se registrovat na ÚP?

janie1988
18. pro 2014

Ahoj holky, potřebuji poradit. Mám v hlavě takový guláš, každý mi říká něco jiného. 31.7. mi skončil pracovní poměr, abych nemusela na pracák, tak mi gynekolog vystavil neschopenku, takže od 1.8. jsem na rizikovém. Na PPM jsem měla nárok, nastoupila jsem na ni 5.12. Na pojišťovně jsem nahlásila změnu stavu, takže mě evidují jako nemocnou. A teď ten problém. Někdo říká, že jsem se měla registrovat na ÚP, i když jsem byla na neschopence, aby za mě platil zdravotní, někdo říká, že stačí potvrzení od sociálky, které je třeba donést na pojišťovnu. Já jsem na ÚP nebyla, sociálka mi vystavila papír o trvání prac. neschopnosti a ten jsem dala VZP. Prosím, poraďte, jsem zoufalá, že budu muset doplácet. Děkuji

sabatko
18. pro 2014

@janie1988 měla jsem to podobně, po mně chtěli na ZP potvrzení, že jsem byla ode dne.... v pracovní neschopnosti a pobírala dávky v neschopnosti a ke dni .... jsem nastoupila na PPM. A to stačilo. A po někom prý nechtějí ani to potvrzení. Na UP chodit nemělo smysl, zdravotní pojištění za tebe v době pracovní neschopnosti platí automaticky stát.

j.a.n.i
18. pro 2014

@janie1988 Klid, vše máš v pořádku, akorát bys tam zas úplně stejně měla nahlásit, že si přešla na PPM a pak zase až přejdeš na rodičák, tak ten rodičák.

janie1988
autor
18. pro 2014

Mockrat dekuji za informace. Na pracak tedy prechod na PPM nahlasim. Nikdy jsem tohle neresila, byla jsem bud student nebo zamestnana a kloudnych informaci k tomu moc neni. Takze stat za me platil a plati, to je hlavni, ze mi nekde nevznikaji nedoplatky.

j.a.n.i
18. pro 2014

@janie1988 Ne, na pracák, ale na tu zdravotní pojišťovnu, pracák to nezajímá, tam budeš až pak žádat o rodičák.

janie1988
autor
18. pro 2014

Ok, chtela jsem to potvrzeni ze socialky dat na pojistovnu uz ted, ale jeste to neni vyrizene, pry az v lednu. Tak snad se to nezblazni...

j.a.n.i
19. pro 2014

@janie1988 Ne, v klidu, ono sice oficiálně je všude psané, že to má být do 8 dnů, ale když to dodáš později, tak se nic neděje, max. nějaké kyselé obličeje.