Ahoj všechny. 🙂
Od ledna jsem na rizikovém těhotenství v 7 tt a koncem května mi končí pracovní smlouva, která byla bohužel jen na dobu určitou. Předpokládám, že mi jí šéf neprodlouží.
Jsem tedy na neschopence a každý měsíc mi bude OSSZ posílat peníze na účet. Pak mi 8-6 týdnů před porodem vystaví gynekolog žádost na PPM a ten dám zaměstavateli byť již bývalému. Cca po půl roce si pak zažádámo rodičovský příspěvek. To je mi všechno jasné. Ale nevím, do jaké doby se mám přihlásit na úřad práce. Někde jsem slyšela nebo četla, že se tím zabývá odbor dávek hmotné nouze... Nebo mám klasicky vyplnit žádost jako když hledám zaměstnání. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Chtěla bych si to v klidu ujistit. Děkuji moc za všechny názory či rady. 🙂
@konidana Děkuji za informace. 🙂 Já právě vůbec nevím, ani jsem nikde o tom nic nenašla. Ale právě od 1.6. budu jakoby "nezaměstnaná" i když na neschopence. A osoby na neschopence prý ÚP neeviduje 🙂 Ale jak to je, to nevím.. 😉
podle mne se na ÚP hlásí, až když přestanete pobírat rodičovský příspěvek. U nás to bylo např. když jsme RP převedli na muže, tak já se hlásila na ÚP, RP pobíral manžel, já byla jím zajištěná osoba starající se o dítě a on chodil do práce.