Prosím o rady,
vracím se v pondělí do práce na HPP a stále pobírám RD ve výši 7600,-,mám na něj nárok do 16.3.2013,kdy syn dovrší 3 let(hlídání máme zajištěno,do školky nepůjde). K tomu mám ještě brigádku,roznos novin,kde mám smlouvu na dohodu o provedé práci,toto bych si chtěla ještě nějakou dobu udržet. Je nutné někde hlásit (na sociálce a nebo v distribuci novin),že opět nastupuju do práce,kvůli odečtu daní?Nyní nejsem na daních krácena,takže má výplata je v plné výši(3500,-/měs). nebo pokud jsem na RD ,tak můžu mít obě práce a nikoho to nezajímá???Takže je možné,že by můj měs. příjem byl 7600,- +3500,- + cca 15000,- ???
A ještě druhá otázka,čistě teoreticky,kdyby syn onemocněl,je možné abych šla na paragraf,když budu pracovat a zároveň na RD ?
Děkuji moc,jsem z toho jelen 😅
Přesně jak píšeš - nikoho to nezajímá. Máš nárok na peníze z HPP plus RD plus brigoška. Nerozhoduje kolik si vydeěláš ani jak, rozhoduje kdo ti hlídá dítě na které bereš RD - pokud ho budeš dávat do školky, jeslí apod, tak o RD přijdeš, pokud tam bude víc jak na 4 dny v měsíci (pokud jsi ve "starém systému RD") a pokud dítě bude hlídatr třeba babí nebo kamarádka, tak to opravdu nikoho nezajímá. Kdybys měla další dotazy, piš do IP - tady bych mohla přehlédnout.
nikdo není / nebyl ve stejné situaci ? 😕