Řádná dovolená. Mám nárok na čerpání z roku 2020?

lenulacek
12. kvě 2022

Holky nevíte někdo jestli mám narok na čerpání z roku 2020 ?dekuji

betelgeuzz
12. kvě 2022

A jak to máme vědět, když nenapíšeš žádné konkrétní informace? Pracuješ? jseš na mateřské? od kdy do kdy? A z roku 2020 je už dost dlouho, to jsi nevyčerpala?

nijij
12. kvě 2022

@lenulacek to vážně takový dotaz? 😂

dianemash
12. kvě 2022

Nevíme 🤔😄

jelenice_zavodnice
12. kvě 2022

@lenulacek Mas. Pozadala si pri prechodu na RD o radne cerpani?

lenulacek
autor
12. kvě 2022

@nijij jo vážně.

lenulacek
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
lenulacek
autor
12. kvě 2022

@jelenice_zavodnice no praveze ucetni měla silene kecy. Tak jsem to pak v roce 2020 neřešila, teď jsem se ukecat nenechala, poslala dopis s cervenym pruhem jak mi poradili na inspektorátu práce. Stejne měla kecy ale pohrozila jsem ji tím inspektorátem. Už to mám na účtu.

lenulacek
autor
12. kvě 2022

@betelgeuzz jezis pardon, to bylo úplně ve spěchu 😃
V 12/19 jsem porodila dceru.
Řádnou dovolenou jsem nevyceroala protože měla ucetni kecy a mě se to pak nechtělo řešit. V 11/21 jsem porodila syna, ted jsem presla z Md na RD, ale ted jsem se nenechala a řádnou dovolenou mám vyplacenou na účtu.
Jenže kamarádka mě nahlodala a říkala mi, ze bych teoreticky měla mít vyplaceno i z toho roku 2020.

drep
12. kvě 2022

@lenulacek nárok máš, ale formálně ti ji neproplatili, tys ji vyčerpala, to jen na okraj. Na ty roky na RD se nějakým způsobem redukuje, proto bývá nejvýhodnější ji vyčerpat hned po MD, pokud se nebojíš, že tě vyhodí (což je teď fuk, ale kdybys třeba chtěla ještě další děti)

kmarie81
26. kvě 2022

@drep jestli si si pisemne zadala o proplaceni zbyle dovolne - tak by v tom mela byt kazda zbyla dovolene tj. na nejaky 1 den rok 2021 a 1 den rok 2020 se nehraje - proste tam mas dovoleny 2 dny a basta. Neco jako kraceni lonske dovolene za apsence v letosnim roce neexistuje. Jestli ti nehrajou dny pozadej o napraveni chyby a dopocitani spatne zpocitane mzdy - tusim ze promlceci hluta chybne mzdy je 3 roky takze na reklamaci mas cas