Zdravim, jsem na RD a rada bych zacala podnikat v cateringu. Narovinu pisu, ze nejsem vyucena a zadnou odbornou praxi nemam. Jen me to hrozne moc bavi a docela se mi v kuchyni dari. Rada aranzuji jidlo a nechavam si na nem zalezet, byla by to prace mych snu. Jde vubec nejak zacit? Cetla jsem, ze by to slo pres odpovedneho zastupce- co ma skolu vystudovanou. Jde to i jinak? Prosim poradte. Moc Vam dekuji.
Neni to žadny med,mame v nasi rodine 2 restaurace,asi rok jsem delala za almuznu,je k tomu urcite vysoky kapital a dobra financni rezerva.asi po roce a pul se to rozjelo vyborne.ale podnikat je jako koule u nohy,nikdy nemas na 100% volno,porad jsi hlavou v praci a kdkoli se muze stat ,že ti dovolena ze dne na den skonci protoze se neco pokazi.Kdyby mi v zacatcich nepomahala rodina jak pracovne a fnancne uz bych stim davno sekla,ale vyplatilo se pockat.Pokud to budes opravdu chtit zacit,musis si zalozit zivnostensky list,pokud nemas praxi ani skolu staci ti clovek ,ktery se ti na urade podepise jako "rucitel" dal uz se o nic nestara,jde vylozene jen o podpis.A a pak uz najit prostor,hlane kvalitni lidi,coz je v dnesni dobe dost problem,hlavne mit finance a muzes zacit.
@veru0777
@veru0777 Ahoj, už jsi někdy v něčem podnikala? Tipla bych, že ne, protože umět danou věc, ve které chceš podnikat, je asi tak jen desetina úspěchu 🙂 Ještě důležitější je schopnost získat a udržet klienty, umět zpracovat kalkulace tak, aby byly konkurenceschopné a aby sis zároveň vydělala, schopnost vést a organizovat lidi, a hlavně organizačně zvládnout celou zakázku a nepanikařit, ale jednat, pokud se něco pokazí (nepřijdou domluvené servírky, vysadí mrazák...)
Pokud tě láká catering, tak bych ti určitě doporučila se nejdřív nechat zaměstnat u nějaké cateringové společnosti, třeba nárazově brigádně, abys viděla, co čem to je. Dost možná že zjistíš, že to pro tebe ani není, protože je to hodně velký frmol a nervy...