Propustí mě z práce a já jsem těhotná

tsanova
26. led 2017

Dobry den, mam syna 3r., zacal marodit zacatku prosince,a protoze jsem vedela ze to bude na dlouho ,sla jsem na neshopenku a ne na ocr, to bylo cca 3 dni do konce skusebni dobe. V zacatek lednu jsem dostala papir od prace ze kdyz mi skonci nemocenska tak jsem propustena,malej porad jeste marodi,a ja jsem zjistila ze jsem otehotnila, promluvila jsem si o tom s pani doktorku na ginde,a ona mi rekla ze s tim nic neudela. Ted sama nevim co mam delat, tehotna do jine prace me nikdo neveme.

xpila
26. led 2017

@tsanova A co chceš poradit? Pokud jsi šla na neschopenku ve zkušební době, tak to bylo dost pravděpodobné, že tě zaměstnavatel propustí. Tedy pokud nemáš nějaké výjimečné schopnosti a znalosti, kvůli kterým by si tě nechal i tak.
A teda předpokládám, že když budeš pokračovat v neschopence, tak tě propustí už hned a rozhodně nebude čekat na její skončení - nemá důvod.

lv
26. led 2017

Budeš muset na úřad práce, i těhotná může být zaměstnaná třeba jako záskok, na dobu určitou.. alespoň budeš mít placené zdravotní pojištění. Nárok na podporu, i když nic moc mít asi budeš. Nebo brigády (bez podpory, tam je to nějak omezeno částkou).
Jen mě zajímá, na jakou diagnózu máš neschopnost, když je nemocný kluk, ne ty? To si skoro žádnej doktor nedovolí dneska.. (proto vám asi nechce převzít neschopenku gynekolog, pokud je těhotenství v pořádku).

kaja2016
26. led 2017

@tsanova Bez na UP, dostanes podporu pet mesicu tusim, v hledani zamestnani ti asi moc nepomuzou, ale muzes si neco najit sama a nakonec to dosahnout klidne i na materskou. To, ze jsi tehotna zamestnavateli rikat nemusis.

tsanova
autor
26. led 2017

To ja se prace vubec nebranim,u maleho jsem pracovala az do konce,a jeste k tomu jsem mnela rizikovi,a byla jsem v nemocnice celeho tydne,ale prave mam obavu ze me nikdo neveme tehotnou. Pri nastupu se dela vstupni prohlidkou,jestli by se to tam zjistilo nevim

kaja2016
26. led 2017

@tsanova Doktor zjistuje jen jestli to povolani muzes delat a zamestnavateli pak da vyjadreni - muze-nemuze. Takze by to melo byt OK-